Gojko Ćuk u Nici

Ćuk će, kako se navodi u saopštenju kluba sa Azurne obale, imati zadatak da zamijeni srpskog internacionalca Nemanju Čubrila, najboljeg srednjeg blokera druge lige prošle sezone
270 pregleda 0 komentar(a)
Gojko Ćuk, Foto: Savo Prelević
Gojko Ćuk, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 30.05.2016. 22:12h

Nakon dvije godine u Šomonu, Gojko Ćuk mijenja klub, ali ne i zemlju – srednji bloker naše odbojkaške reprezentacije je potpisao jednogodišnji ugovor sa Nicom, povratnikom u Prvu francusku ligu nakon pet godina igranja u nižem rangu.

Ćuk će, kako se navodi u saopštenju kluba sa Azurne obale, imati zadatak da zamijeni srpskog internacionalca Nemanju Čubrila, najboljeg srednjeg blokera druge lige prošle sezone.

“Imao sam nekoliko ponuda iz Francuske, ali sam se odlučio za Nicu, zato što sam čuo da se dobro radi, trener je sa prostora bivše Jugoslavije (Hrvat Mladen Kašić), a čuo sam da je Nica lijep grad za život. Svaka ekipa koja uđe Prvu ligu za primarni cilj ima opstanak u ligi, to će biti i naš cilj. Nica od ranije ima istoriju u eliti. Pored mene su doveli su iskusnog dizača, korektor je ranije igrao u Francuskoj, a prošle sezone je bio u Olimpijakosu", rekao je za “Vijesti” Gojko Ćuk.

Gojko je imao odličnu prošlu sezonu sa Šomonom, sa kojim je bio treći u ligaškom dijelu prvenstva, a u četvrtfinalu je njegov tim zaustavljen od novog šampiona, Pari voleja. Srednji bloker naše reprezentacije je bio četvrti bloker regularnog dijela sezone, ukupno 7. igrač u konkurenciji „srednjaka“...

Nica je najbolji rezultat u Prvoj ligi ostvarila u sezoni 2002/2003, kada je bila treća u ligaškom dijelu i izborila Evropu.

Stariji od braće Ćuk (mlađi Božidar je prošlu sezonu proveo u grčkom Olimpijakosu) je 2004. godine stigao u Crnu Goru iz Ljubinja.

Prve dvije sezone proveo je u OK Budvi, a nakon toga šest u Budvanskoj rivijeri, odakle je stigao i do dresa reprezentacije Crne Gore.

U ljeto 2012. godine se preselio u Rumuniju, u Unireu Dež, gdje je proveo dvije sezone, prije nego je otišao u Francusku...

Bonus video: