Kolašinsko amatersko pozorište osvojilo dvije nagrade u Makedoniji

Zoran Rakočević nagrađen je za najbolju režiju, a Kolašincima je dodijeljena i nagrada za inovaciju i istraživanje na polju alternativnih pozorišnih formi
0 komentar(a)
Avionspotting, Foto: Kolašinsko amatersko pozorište
Avionspotting, Foto: Kolašinsko amatersko pozorište
Ažurirano: 30.05.2016. 13:07h

Na 52-om Međunarodnom festivalu pozorišnog stvaralaštva u Kočanima (Makedonija) Kolašinsko amatersko pozorište (KLAP) osvojilo je dvije nagrade za predstavu „Avionspotting.

Zoran Rakočević nagrađen je za najbolju režiju, a Kolašincima je dodijeljena i nagrada za inovaciju i istraživanje na polju alternativnih pozorišnih formi.

Predstava, u kojoj igraju Bojan Bulatović, Anđela Trifunović, Đorđije Tatić i Jovana Živković, rađena je po tekstu Ive Brdar.

To je priča “o nesrećnoj porodici koja se suočava sa tragedijom, gdje se paralelno sa životima junaka prožimaju se san i java i gledalac je ustalnoj nedoumici u kojoj se trenutno fazi radnja odvija, ali se time pojačava i sama napetost", kako navode autori.

Rakočeviću je nagarada u Kočanima treća, za režiju „Avionspottinga“, ranije je nagrađivan na festivalima u Srbiji i Hrvatskoj.

U KLAP-u kažu da tokom u narednom periodu očekuje turneja po našoj državi i regionu. Tako će 13-og, odnosno, 17-og juna gostovati u Kotoru i Beranama, a na festivalima u Sloveniji i Bosni i Hrecegovini sredinom jula i avgusta.

Bonus video: