Bokser iz „Rokija” postao šampion svijeta

Belju je u posljednjem filmu iz serijala „Roki” (Krid) glumio šampiona koji se na „Gudison parku” bori za titulu prvaka svijeta i osvaja je protiv Adonisa Krida. Tu fantaziju je ostvario upravo na stadionu voljenog Evertona, jer je nokautirao Ilungu Makabua iz DR Konga na startu treće runde
61 pregleda 0 komentar(a)
Toni Belju, Foto: Reuters
Toni Belju, Foto: Reuters
Ažurirano: 30.05.2016. 12:24h

Toni „Bombarder” Belju iz Liverpula je pretvorio snove u stvarnost i postao šampion svijeta u kruzer kategoriji u WBC verziji.

Belju je tako pretočio filmski scenario u stvarnost, jer je u posljednjem filmu iz serijala „Roki” (Krid) glumio šampiona koji se na „Gudison parku” bori za titulu prvaka svijeta i osvaja je protiv Adonisa Krida.

On je tu fantaziju ostvario upravo na stadionu voljenog Evertona. U meću za upražnjenu WBC titulu je nokautirao Ilungu Makabua iz DR Konga na startu treće runde, iako je završio na patosu već na isteku prve.

Momak iz Liverpula je pred 15.000 navijača na prvom bokserskom meču na „Gudisonu” postao 13. Britanac koji je aktuelni šampion svijeta u boksu, a ovo mu je bio treći napad na titulu.

Kongoanac, koji je dobio 19 od prethodnih 20 borbi, od kojih 18 nokautom, u finišu prve runde je lijevim krošeom iz kontre bacio 33-godišnjeg Britanca na pod, ali nije mogao da izdrži seriju sjajnih udaraca Beljua.

Novi šampion je odmah posle meča prozvao WBA i IBF šampiona iz Rusije Denisa Lebedjova i bivšeg kruzer šampiona Dejvida Heja na obračun, ali se njegov zemljak trenutno sprema za tešku kategoriju, pa je teško očekivati njihov okršaj.

„Rekao sam vam da sam pravi Evertonac. Zbog toga sam se podigao poslije nokdauna u prvoj rundi. Ništa me nije moglo zaustaviti. Ostvario sam san, postao sam šampion, ono što jesam. Posljednji put kada sam to vidio na ‘Gudisonu’ bilo je u holivudskom filmu. Prije četiri sedmice sam povredio rebro, lijevu šaku, prije dvije sam bio u hiperbaričnoj komori. Ali koga briga sad za to”, upitao se Belju.

Bonus video: