Crnogorskim džudistima na kraju šest medalja u Kikindi

52 pregleda 0 komentar(a)
Ana Milošević, Foto: DžSCG
Ana Milošević, Foto: DžSCG
Ažurirano: 29.05.2016. 16:10h

Crnogorski džudisti su nastup na kadetskom prvenstvu Balkana u Kikindi završili sa šest medalja, po tri svakog od dva dana takmičenja.

Nakon subotnjeg zlata Tamare Gardašević, srebra Elme Ličine (u istoj kategoriji do 52 kilograma) i bronze Nenada Sinanovića u kategoriji do 73 kilograma, danas su crnogorski borci osvojili još tri odličja.

Bronzane medalje osvojili su Ana Milošević (do 63), Kristina Milić (do 70) i Novak Ostojić (do 90 kilograma).

Ana Milošević je u prvom kolu bila slobodna u drugom je savladala Hajro (BiH), a u polufinalu poražena od predstavnice Turske – Minel. U borbi za bronzu slavila je protiv druge predstavnice BIH, Adele Pišmo.

Kristina Milić je u prvom kolu savladala rumunku Parašivi, u drugom je bila bolja od Srpkinje Trailović, dok je polufinalu zaustavljena od Turkinje Askou. U borbi za medalju je bila bolja od predstavnice Bosne i Hercegovine Danice Jurić.

Najzad, Novak Ostojić je u prvom kolu savladao Grka Gianakidisa a u drugom Matijevića (BIH). U polufinalnom meču Ostojić je poražen od Brašnjovića iz Srbije, dok je u borbi za medalju bio bolji od Mateje Vukmirice iz Srbije.

Šampionat u Kikindi okupio je kadete iz devet država - Crne Gore, Srbije, Bosne i Hercegovine, Grčke, Turske, Rumunije, Albanije, Bugarske i Makedonije.

Bonus video: