Hamilton iskoristio grešku Rikardovog tima

0 komentar(a)
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Luis Hamilton, Foto: Reuters
Ažurirano: 29.05.2016. 15:08h

Vozač Mercedesa, Britanac Luis Hamilton, pobjednik je ovogodišnje velike nagrade Monaka u Formuli 1. Branilac titule, Hamilton je bio najbrži na ulicama Monte Karla za tek prvu pobjedu u ovoj sezoni, iako je danas vožena šesta trka. Hamiltonu je to tek druga pobjeda u karijeri u Monte Karlu, od 44 ukupno u "najbržem cirkusu".

Drugi je bio vozač Red Bula, Danijel Rikardo, koji je juče osvojio prvu pol poziciju u karijeri, dok je treći bio Serhio Peres iz Fors Indije.

Rikardo je bio žrtva loše pripreme tima, koje mu nije na vrijheme pripremilo gume u pit -stopu, pa je Australijanac nakon trke bio jako razočaran i ljut.

"Bilo je ovo bolno iskustvo. Gume su morale biti spremne, a li sada ne želim više pričati o tome. Za mene je ovo još jedan izgubljeni vikend. Osjećao sam da sam brži od konkurencije, ali drugo mjesto to ne pokazuje", rezignirano je konstatovao Rikardo

Četvrti je bio Nemac Sebastijan Fetel, pratio ga je Fernando Alonso u Meklarenu, dok je šesti bio lider šampionata Niko Rozberg iz Mercedesa.

Ovogodišnji šampionat Formule 1 nastavlja se velikom nagradom Kanade na stazi „Žil Vilnev“ 12. juna.

Bonus video: