Odbojkaši ponovo bolji od Albanije

0 komentar(a)
Crna Gora - Albanija, Foto: OSCG
Crna Gora - Albanija, Foto: OSCG
Ažurirano: 28.05.2016. 19:03h

Crnogorski odbojkaši su i u drugom kontrolnom meču u Budvi savladali Albaniju, večeras sa 3:0 (25:17, 25:17, 25:23), u okviru priprema za nastup u Svjetskoj ligi.

Nakon formalnog dijela meča, odigrana su još dva dodatna seta, prvi je dobila Albanija 29:27, a drugi domaćin 15:6.

Izabranici Slobodana Boškana su juče slavili 3:1, a dobili su i dodatni set.

Formalni dio večerašnjeg meča odigrala je postava - tehničar Rajko Strugar, korektor Marko Bojić (inače primač), primači Vojin Ćaćić i Božidar Ćuk, srednji blokeri Ivan Ječmenica i Blažo Milić te libero Nikola Lakčević. Luka Babić je ulazio u trećem setu.

Dva dodatna seta su odigrali tehničar Nikola Radonić, korektor Aleksandar Minić, primači Slobodan Bojić i Jovan Delić, srednji blokeri Ivan Ječmenica i Bojan Radović, te libero Nikola Lakčević.

U igru nijesu ulazili Simo Dabović, Gojko Ćuk, Balša Radunović, Ljubomir Popović, Marko Vukašinović i još uvijek roviti Miloš Ćulafić (rame).

Marko Bojić je bio najbolji poenter meča, sa 22 poena, Ćaćić je imao 19, Božidar Ćuk 12, Slobodan Bojić 9, Minić 8, Delić 6, Milić i Ječmenica po 5, Strugar 4, te Radović 3.

U albanskoj selekciji Ćafarena sa 12 i Husaj sa 11 poena.

Crnogorsku selekciju od 2. do 4. juna očekuju dva meča i zajednički trening sa Turskom u Budvi.

"Crveni" će u drugom nastupu u trećoj diviziji Svjetske lige igrati dva turnira, prvi u Meksiko sitiju (od 17. do 19. juna) sa Meksikom, Njemačkom i Španijom, a drugi u Tunisu (24 - 26. jun) sa domaćinom, Meksikom i Venecuelom.

Finalni turnir na programu je od 1. do 3. jula u Frankfurtu, a plasman na završni turnir obezbijediće tri prvoplasirane selekcije nakon grupne faze, uz domaćina Njemačku.

Bonus video: