Rikardu pol, Ferstapen slupao bolid

0 komentar(a)
Danijel Rikardo, Foto: Reuters
Danijel Rikardo, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.05.2016. 14:23h

Vozač Red Bula, Australijanac Danijel Rikardo, startovaće sa prve pozicije u trci za veliki nagradu Monaka, pošto je danas u kvalifikacijama ostvario najbrže vrijeme i osvojio prvu pol-poziciju u karijeri.

Rikardo je u Monte Karlu najbrži krug vozio za 1:13,622 minuta. Iz prvog reda će vozač Mercedesa, Njemac Niko Rozberg, koji je zaostao 0,169 sekundi.

Iz drugog reda startovaće sjutra u 14 sati, drugi vozač Mercedesa i aktuelni prvak, Britanac Luis Hamilton, koji je kao i njegov partner iz ekipe imao malih problema sa pritiskom goriva u motoru. Njemac Sebastijan Fetel u bolidu Ferarija, je bio četvrti a peto mjesto u kvalifikacijama zauzeo je Niko Hilkenberg iz Fors Indije.

U prvih deset su još Kimi Raikonen iz Ferarija, Karlos Sains Džunior iz Toro Rosa, Serhio Peres iz Fors Indije, Danil Kvjat iz Toro Rosa i Fernando Alonso iz Meklarena.

Drugi vozač Red Bula, i pobjednik prethodne trke u Barseloni, Maks Ferstapen, je napravio grešku još kod prvog kruga kvalifikacija i njegov bolid je uz znatno oštećenje udario u zaštitnu ogradu.

Ferstapen je u prethodnoj trci debitovao pobjedom u bolidu Red Bula, nakon zamjene vozača sa Toro Rosom, a 18-godišnji Holanđanin je najmlađi pobjednik trke u Formuli 1.

Bonus video: