Sud još vaga o Boškoviću

Bošković i Čujović sa tuđih računa skinuli su 1.446.171,80 eura
2 komentar(a)
Nebojša Bošković, Foto: Zoran Đurić
Nebojša Bošković, Foto: Zoran Đurić
Ažurirano: 28.05.2016. 10:46h

Krivično vanraspravno vijeće podgoričkog Višeg suda još nije odlučilo po žalbi odbrane Nebojše Boškovića, na rješenje kojim je odbijen sporazum o priznanju krivice koji je zaključio sa tužilaštvom.

To je “Vijestima” saopštila portparolka tog suda Aida Muzurović.

Sudija Vladimir Novović bio je odsutan, pa je prekjuče odloženo suđenje Boškoviću za kriminalno udruživanje i računarsku prevaru.

Novović je ranije kao nepotpun odbio sporazum Boškovića i Tužilaštva.

Prema tom dokumentu, optuženi je priznao da je kriv i bez suđenja prihvatio zatvorsku kaznu od tri godine i da u budžet Crne Gore uplati 200.000 eura.

Njegov advokat Zdravko Đukanović uložio je žalbu na odluku Novovića i predložio da se ukine rješenje i predmet vrati sudiji na ponovno odlučivanje.

Prema informacijama “Vijesti”, žalbu je uložila i tužiteljka Sanja Jovićević, sa kojom je optuženi zaključio sporazum o priznanju krivice.

Đukanović je u žalbi naveo da nije jasno zbog čega je sudija naveo da su protivpravnu imovinsku korist pribavili samo Nebojša Bošković i Miloš Čujović, iako je optužnicom obuhvaćena i Nataša Golović, koju sud ne pominje.

“Nije jasan ni navod suda iz obrazloženja rješenja da je razlog za neprihvatanje sporazuma, to što podnijeti sporazum o priznanju krivice sadrži precizno opisane radnje okrivljenih Čujovića i Golović. Upravo suprotno. Prema zakonu, obaveza okrivljenog je da po izričitim odredbama Zakonika o krivičnom postupku, u potpunosti prizna jedno ili više krivičnih djela koja su mu optužnicom stavljena na teret”, piše u žalbi.

Prema navodima optužnice, Bošković je organizovao kriminalno udruženje i sa Čujovićem je sa tuđih računa skinuo 1.446.171,80 eura. Piše da je od tog iznosa ostalo blokirano 249.425 eura.

Bonus video: