Podnijet poseban izvještaj: Dopuna krivične prijave protiv osumnjičenog za paljenje auta

1 komentar(a)
zapaljen auto, Njemačka, Foto: Youtube screenshot
zapaljen auto, Njemačka, Foto: Youtube screenshot
Ažurirano: 27.05.2016. 10:36h

Podgorička policija podnijela je poseban izvještaj kao dopunu krivične prijave protiv T.A. (31) iz Podgorice zbog sumnje da je prije devet mjeseci podmetnuo požar na jednom vozilu.

"Podgorička policija je 28. avgusta 2015. godine oko 01,40 časova, postupajući po prijemu obavještenja Dežurne službe da je u Ulici Crnogorskih serdara na parkingu između dvije stambene zgrade došlo do požara na jednom putničkom motornom vozilu, izašla na mjesto događaja i nakon vještačenja tragova izuzetih sa lica mjesta došli do činjenica koje ukazuju na sumnju da je T.A. na pmv marke "Renault Cango", podgoričkih registarskih oznaka, koje je u vlasništvu D.P, podmetnuo požar koristeći benzin. Tom prilikom je na vozilu nastala totalna materijalna šteta. Takođe materijalna šteta nastala je i na vozilu marke "Opel astra", podgoričkih registarskih oznaka, vlasništvo A.R, koje je bilo parkirano pored vozila na kojem je podmetnut požar", saopšteno je iz Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da je o događaju obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici koji je naložio da policija uz prisustvo vještaka za PEH (požare, eksplozije i havarije) preduzme uviđajne mjere i radnje na licu mjesta, kao i da preduzmu druge mjere i radnje na rasvjetljavanju ovog događaja.

"Nadležni tužilac je djelo kvalifikovao kao krivično djelo uništenje i oštećenje tuđe stvari, i zbog sumnje da je počinio to krivično djelo naložio da se protiv osumnjičenog podnese poseban izvještaj kao dopuna krivične prijave koja je tom tužiocu prethodno podnijeta po nepoznatom počiniocu", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: