"Dani Akorda" u Nikšiću: "Najljepše je raditi sa najmlađima, čim čuju prve taktove oni igraju"

Koreografkinja Tanja Čolević, za nastup kojim su akordovci otvorili ovogodišnju manifestaciju, pripremila je 13 tačaka, igre iz Crne Gore i okruženja, kao i neke nove plesne koreografije
102 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 27.05.2016. 10:49h

Mladi plesači Kulturno kreativnog centra "Akord" iz Nikšić otvorili su tradicionalnu manifestaciju "Dani Akorda", kojom pomenuti centar proslavlja 19 godina uspješnog rada.

Ni publika nije željela da naruši tradiciju pa je "Scena 213" bila mala da primi sve one koji su željeli da aplauzom nagrade mlade plesače.

"Za četiri dana, koliko traje ovogodišnja manifestacija, pripremili smo pet programa, od plesa i pjevanja, preko manekenstva, do pozorišnih premijera, jedna za djecu i jedna za tinejdžere u horu. Od svega smo po malo uzeli tako da za svakoga bude po nešto. Nije mala stvar slaviti 19. rođendan i to, kao i svake godine, radno", kazao je Dragan Knežević, glavni "krivac" što je na stotine djece "zaraženo" "Akord"-om.

Koreografkinja Tanja Čolević, za nastup kojim su akordovci otvorili ovogodišnju manifestaciju, pripremila je 13 tačaka, igre iz Crne Gore i okruženja, kao i neke nove plesne koreografije.

Kada su se najmlađi članovi našli na scenu sa njima je izašla i Čolević, igrajući zajedno sa onima koji tek uče plesne korake.

"Najljepše je raditi sa najmlađima. Oni u tome uživaju i njihova sama pojava, bez ikakvih pokreta, izaziva oduševljenje kod publike. Čim čuju prve taktove oni igraju pa čak i neke svoje korake, mimo onih što su naučili", sa osmijehom je kazala Čolević.

Vrlo brzo publika se uvjerila u njene riječi.

Gost prve večeri bio je dječji pjevač Luka Bajović, dugogodišnji član hora "Slatki akordi", koji je izveo dvije kompozicije.

"Luka se već pokazao i dokazao na brojnim festivalima kao sjajan mladi pjevač i drago nam je što je i on dio prve večeri", kazala je Čolević.

Predstave koje će premijerno biti izvedene su "Princ bez miraza" i "Život je maskenbal".

Svi programi manifestacije, koja se završava u nedjelju 29. maja, održavaju se na "Sceni 213", a ulaz je besplatan.

Galerija

Bonus video: