"Festival uličnih umjetnosti" u septembru u Tivtu

"Nemamo puno vremena i trudimo se da Tivtu donesemo jednu lijepu stvar, a za to treba da osvojimo vaša srca"
265 pregleda 2 komentar(a)
Ulični svirači, Foto: Siniša Luković
Ulični svirači, Foto: Siniša Luković
Ažurirano: 26.05.2016. 11:27h

Prvi međunarodni „Festival uličnih umjetnosti“ biće održan u Tivtu od 8. do 10. Septembra saopštili su organozatori te nove kulturno-zabavne manifestacije. Na prigodnoj zabavi održanoj u atrijumu srednjevjekovnog ljetnjikovca Buća-Luković u Tivtu, novi festival javnosti su predstavili njegovi utemeljivači iz tivatske NVO”Ulični svirači” i njihovi partneri iz istoimene NVO iz Novog Sada.

"Nemamo puno vremena i trudimo se da Tivtu donesemo jednu lijepu stvar, a za to treba da osvojimo vaša srca. Tivat će u septembru dobiti novi festival sa kojim će se moći pohvaliti. Sa ovim festivalom naš grad će se ucrtati na mapu na jedan sasvim drugačiji način. Festival uličnih umjetnosti u Tivtu je specifična manifestacija svih građana - od djece, roditelja, starih ljudi, porodica. Festival okuplja umjetnike sa svih strana svijeta, približava druge kulture.” kazao je predsjednik NVO “Ulični svirači” Tivat Darko Božinović.

Njegov kolega Bora Beljanski iz istoimene novosadske NVO koja već nekoliko godina u tom gradu uspješno priređuje sličan festival, kazao je da su naišli na punu podršku kod gradonačelnice Tivta dr Snežane Matijević i opštinske sekretarke za društvene djelatnosti Dubravke Nikčević.

“To nije samo zabava i provod, to je festival koji treba da ostavi tragove u ovom gradu, kulturne, turističke, finansijske. Festival u Novom Sadu je svake godine bio posvećen jednom problemu. Organizovali smo panel diskusije, konferencije. To možete organizovati i vi u Tivtu. Upoznao sam entiuzijaste iz vaše NVO i shvatio sam koliko oni vole Tivat. Očekujem da će i drugi Tivćani pomoći u organizaciji ovog festivala, kao što i mi Novosađani želimo da mu pomognemo. Tivat i Novi Sad su gradovi prijatelji. Podignimo tu saradnju na jedan viši nivo preko ovog festivala”, poručio je Beljanski.

Posjetioci zabave u atrijumu ljetnjikova Buća-Luković imali su prilike da čuju muziciranje nekih od učesnika novosadskog festivala, kao i da pogledaju izložbu fotografija sa te atraktivne manifestacije.

Bonus video: