I odbojkaš Bojan Đukić postao Katarac

Time je i definitivno potvrđeno da je Đukić prvi odbojkaš u istoriji nezavisne Crne Gore koji je „crveni” zamijenio dresom druge države
394 pregleda 22 komentar(a)
Bojan Đukić, Foto: Facebook
Bojan Đukić, Foto: Facebook
Ažurirano: 26.05.2016. 10:54h

Odbojkaš Bojan Đukić, nekadašnji juniorski i seniorski reprezentativac Crne Gore, otišao je stopama rukometaša Gorana Stojanovića, Žarka Markovića i Jova Damjanovića - bivši primač Budućnosti našao se na spisku novog selektora, Italijana Roberta Pjace, za ovogodišnji nastup Katara u trećoj diviziji Svjetske lige, koju će igrati i Crna Gora.

Time je i definitivno potvrđeno da je Đukić prvi odbojkaš u istoriji nezavisne Crne Gore koji je „crveni” zamijenio dresom druge države.

Đukić je, istina, u oktobru prošle godine branio boje vojne reprezentacije Katara na Vojnim igrama u Koreji, gdje je bio prvi poenter turnira, ali je tamo otišao kao predstavnik svog kluba. Rođeni Podgoričanin je prije četiri godine iz Budućnosti otišao u Dohu i potpisao za El Džaiš (prije toga je odigrao dva kupa za taj klub, na kraju sezone 2011/2012), za koji je igrao u protekle četiri sezone.

„Vijesti” saznaju da je 24-godišnji igrač po dolasku u Katar poslao dopis u OSCG uz molbu da ne dobija pozive u reprezentaciju, kako bi u roku od dvije godine mogao u katarskoj ligi da stekne status takozvanog mokima, odnosno poludomaćeg igrača, da ne bi više bio stranac.

Ni nakon te dvije godine Đukića nije bilo ni na širem spisku reprezentacije...

"Ja sam prošle godine htio da ga stavim na spisak, čuo sam da je interesantan igrač, i htio sam lično da se uvjerim u to. Međutim, generalni sekretar Saveza (Ivan Bošković) kazao da mu je Bojan saopštio da želi da igra za Katar i da je već podnio zahtjev za promjenu matične federacije", kazao je „Vijestima” selektor Slobodan Boškan.

Pored Crnogorca Đukića, među 19 pozvanih igrača na pripreme u katarskoj reprezentaciji su i po trojica srpskih igrača i Kamerunaca, po dvojica Brazilaca, Senegalaca, po jedan iz Bugarske, Konga, Sirije... Katar će se na prvom turniru Svjetske lige, u Sloveniji, sastati sa domaćom selekcijom, Venecuelom i Tunisom, dok će na drugom igrati sa domaćom Grčkom, Portorikom i ponovo Slovenijom.

Transfer poslovna tajna, OSCG finansijski zadovoljan

Generalni sekretar OSCG Ivan Bošković nam je potvrdio da je Đukić podnio zatjev za promjenu matične federacije, te da mu je OSCG zahtjev odobrio krajem 2014. godine.

Na pitanje koliko je Katar platio OSCG da bi dobio za „zeleno svjetlo” za Đukića, Bošković je kazao:

"To je poslovna tajna", rekao je Bošković i dodao da je OSCG na kraju bio finansijski zadovoljan.

Kako i ne bi, kada Katarci ne pitaju za cijenu kada žele nekog igrača...

Bonus video: