Gdje su granice pozorišta

Među izabranicima selektorke Sterijinog pozorja Marine Milivojević Mađarev je i predstava “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” Tanje Šljivar, u režiji Mirjane Karanović i izvedbi Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice
60 pregleda 0 komentar(a)
sterijino Pozorje
sterijino Pozorje
Ažurirano: 26.05.2016. 08:29h

Međunarodni pozorišni festival Sterijino pozorje počeće danas u Novom Sadu i trajaće do 2. juna, a na 61. izdanju biće prikazano sedam predstava u takmičarskom programu i dvije u međunarodnom programu Krugovi.

Festival će nositi slogan “Gde su granice ?”, a u Selekciji nacionalne drame i pozorišta takmičiće se “Tuđe srce ili pozorišni traktat o granici” po tekstu Biljane Srbljanović i u režiji Dina Mustafića. Predstava je nastala u koprodukciji nekoliko institucija iz Beograda i Sarajeva.

Među izabranicima selektorke Sterijinog pozorja Marine Milivojević Mađarev je i predstava “Mi smo oni na koje su nas roditelji upozoravali” Tanje Šljivar, u režiji Mirjane Karanović i izvedbi Bosanskog narodnog pozorišta iz Zenice.

Biće odigrana i predstava “Rodoljupci” Jovana Sterije Popovića, a u režiji Andraša Urbana i izvedbi Narodnog pozorišta iz Beograda.

Selekciju čine i “Hromi ideali” Milutina Uskokovića, koju je režirao Zlatko Sviben, a izvodi Narodno pozorište Užice, zatim “Edeš Ana”, po motivima istoimene priče Dežea Kostolanjija koju izvodi Narodno pozorište Subotica - Drama na mađarskom jeziku i “Pijani” Ivana Viripajeva, u režiji Borisa Liješevića i izvedbi Ateljea 212.

Učestvuje i “Violinista na krovu” u režiji Atile Bereša, SNP-a i Novosadskog pozorišta.

Bonus video: