Uhapšeni albanski državljani David i Vilson Pepaj: Pištoljem čuvali skank

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova dva lica prokrijumčarila skank u Crnu Goru u namjeri da našu teritoriju iskoriste kao tranzitno područje za dalje krijumčarenje ove opojne droge u zemlje okruženja, radi dalje prodaje"
135 pregleda 0 komentar(a)
skank šverc, Foto: Uprava policije
skank šverc, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 26.05.2016. 06:10h

Službenici policijskog Odjeljenja granične bezbjednosti Tuzi, uhapsili su juče albanske državljane Davida Pepaja (25) i Vilsona Pepaja (29), nakon što su kod njih pronašli oko 30 kilograma skanka i pištolj u ilegalnom posjedu.

Sa 49 pakovanja droge i oružjem, policija ih je zatekla u blizini granice sa Albanijom, u mjestu Drume.

“Policijski službenici su, postupajući po operativnim saznanjima, u rejonu mjesta Drume lišili slobode D. P. i V. P. koji su nosili dvije torbe sa 49 pakovanja skanka, težine oko 30 kilograma. Prilikom lišenja slobode, kod D. P. je pronađen i oduzet pištolj marke 'parabelum' cal. 9 mm, sa okvirom u kojem se nalazilo šest metaka. Od D. P. i V. P oduzeta su i tri mobilna telefona sa tri aktivne SIM kartice”, piše u saopštenju Uprave policije.

Objašnjava se da su o događaju obaviješteni policijski službenici Odsjeka za borbu protiv droge i krijumčarenja, koji su preduzeli dalje aktivnosti u vezi sa tim slučajem i o svemu obavijestili državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici.

“Kriminalistička obrada upućuje na sumnju da su ova dva lica prokrijumčarila skank u Crnu Goru u namjeri da našu teritoriju iskoriste kao tranzitno područje za dalje krijumčarenje ove opojne droge u zemlje okruženja, radi dalje prodaje. S tim u vezi, D. P. je osumnjičen da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se V. P. na teret stavlja krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Oba lica su, uz krivične prijave, po nalogu nadležnog tužioca privedena tom tužiocu na dalju nadležnost, zbog osnova sumnje da su počinila navedena krivična djela”.

Navodi se da su droga i oružje upućeni Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: