Policija pretresla stanove članova "škaljarskog" klana: Oduzeli Vukotićeva auta

Inspektori su u automobilu navodnog vođe škaljarskog klana Jovana Vukotića “pronašli i izuzeli dvije vlažne maramice”...
1090 pregleda 32 komentar(a)
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Jovan Vukotić, Foto: Instagram
Ažurirano: 26.05.2016. 05:43h

Policija vodi opsežnu istragu o poslednjoj pucnjavi u Kotoru, pokušavajući da utvrdi ko je i na koga pucao u tamošnjem naselju Doborta.

U sklopu te istrage juče je pretreseno više stanova i automobila bezbjednosno interesantnih osoba iz tog grada.

Inspektori su nakon pretresa privremeno oduzeli nekoliko blindiranih “audija” koji su u vlasništvu Kotoranina Jovana Vukotića.

Vukotića, njegovog brata Igora i njihovog sugrađanina Igora Dedovića policija je označila kao vođe škaljarskog klana. “Vijestima” je iz policije nezvanično rečeno da je pretreseno nekoliko Vukotićevih objekata u Dobroti.

Tokom pretresa inspektore su obezbjeđivali pripadnici Posebne jedinice policije.

Prema pouzdanim saznanjima iz policije pretresima Vukotićevih stanova, garaža i automobila, nijesu pronađeni nedozvoljeni predmeti.

Inspektori su iz jednog od Vukotićevih automobila “izuzeli dvije vlažne maramice” koje će se vještačiti u danilovgradskom Forenzičkom centru.

Drugi izvor kazao je da je pretresen i stan Dalibora Đurića, u kom takođe nije pronađen nijedan nedozvoljeni predmet.

Đurić, koji u spuškom zatvoru izdržava kaznu, u policijskim evidencijama vodi se kao njihov blizak saradnika.

Inspektori i pripadnici elitne policijske jedinice i prije mjesec dana pretresali su Vukotićev stan u Podgorici. Ni tada nijesu pronašli nijedan nedozvoljeni predmet.

Policija bezbjednosno interesantne osobe iz Kotora intenzivnije provjerava od kada je u tom primorskom gradu ubijen Podgoričanin Srđan Vlahović.

Objekti Vukotića, ali i nekoliko osoba koje se dovode u vezu sa njima, pretresani i neposredno nakon tog ubistva.

Istražitelji vjeruju da su dio “škaljarskog” klana i Podgoričanin Nikola Malović i državljanin Srbije Goran Stančić, koje je policija uhapsila dan nakon ubistva Vlahovića.

Policija je par dana nakon tog ubistva pretresla i stanove navodnih pripadnika drugog klana iz Kotora - “kavačkog”. Vođama tog klana policija je označila Radoja Zvicera i Slobodana Kašćelana.

Kašćelan je to demantovao.

Uz podršku PJP-a inspektori su tada pretresli stanove Zvicera i Kašćelana, braće Srđana i Borislava Juriševića i braće Igora i Aleksandra Đurišić. Tog dana pretreseni su i objekti braće Dragana i Predraga Kneževića.

Policija je tada oduzela dron, ometač telefonskih signala, ručnu radio vezu, DVR uređaj za skladištenje memorije video nadzora i dva pancira.

Par dana kasnije, u okviru istrage o nezakonitom snimanju Kotora, koja je pokrenuta nakon pisanja “ Vijesti”, policija je oduzela još jedan risiver. Taj uređaj pronađen je pretresom stanova braće Milana i Miloša Kneževića u tamošnjem naselju Plagenti.

Bonus video: