Fali još 200 stolica za Ligu šampiona

2 komentar(a)
OK Budvanska rivijera, Foto: OSCG
OK Budvanska rivijera, Foto: OSCG
Ažurirano: 25.05.2016. 22:26h

Ako želi i naredne sezone da igra u Ligi šampiona, Odbojkaški klub Budvanska rivijera moraće do danas (četvrtak), u 11 sati, da nađe način da u Mediteranskom sportskom centru obezbijedi barem još 200 sjedećih mjesta.

To je Budvanima juče saopšteno u telefonskom razgovoru iz Luksemburga, sjedišta Evropske odbojkaške konfederacije.

Direktor našeg šampiona Marko Vujović će danas obaviti razgovor sa odgovornim ljudima iz budvanske dvorane, kako bi vidio da li ima mogućnosti da se poveća kapacitet dvorane, koji trenutno iznosi 1.300 mjesta (1.040 na glavnoj tribini, 150, odnosno 110 na dvije bočne), što je nedovoljno.

Nakon razgovora sa ljudima iz Mediteranskog sportskog centra, Vujović će morati da obavijesti CEV da li Budvani mogu da ispune ove uslove ili ne mogu. Po pravilima CEV-a, za učešće u Ligi šampiona, za prva dva kola, potreban je kapacitet od barem 2.000 mjesta (3.000 za treću rundu), ali su iz evropske kuće odbojke odlučili da izađu u susret crnogorskom šampionu, pa su spustili kriterijum na 1.500 mjesta.

CEV je proteklih godina izlazio u susret Budvanskoj rivijeri kada je dvorana u pitanju, jer su uslovi za LŠ bili isti, ali, očigledno, u Luksemburgu (sjedištu CEV-a) više ne žele Budvanima da gledaju kroz prste.

Ako ne bude u mogućnosti da ispuni neophodne uslove, Budvanska rivijera će se naći pred dilemom - da li da igra u drugom gradu (barskoj „Topolici”), što bi povećalo ukupne troškove takmičenja, ili da, pak, odluči da igra neko drugo takmičenje, CEV kup ili Čelendž kup.

Realnija je opcija da naš šampion ostane u Budvi i igra slabije takmičenje...

Bonus video: