U Podgorici upucan Zoran Boljević: Kamere snimile ubistvo?

Ubistvu je prethodila tuča između više muškaraca, nakon čega je došlo do upotrebe vatrenog oružja
1210 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 25.05.2016. 19:53h

U pucnjavi u podgoričkom naselju Zabjelo ubijen je Zoran Boljević (34).

Osumnjičeni za ubistvo Danilo Jovanović (64) je uhapšen, kao i još dvije osobe Z.R. i Z.R.

Pronađeno je i vozilo kojim su pobjegli osumnjičeni.

Ubistvo se desilo oko 14 časova u Ulici 4. jula, a ispaljeno je više hitaca.

Ubistvu je prethodila tuča između više muškaraca, nakon čega je došlo do upotrebe vatrenog oružja.

Na mjestu zločina ispaljeno je više projektila iz više oružja i tek treba da bude utvrđeno ko je sve pucao osim Jovanovića.

Televizija "Vijesti" nezvanično saznaje da su kamere obližnjih lokala zabilježile trenutak zločina.

Uprava policije: Pretresani stanovi osumnjičenih, biće privedeni tužiocu

Podgorička policija je po nalogu nadležnog tužioca, uhapsila D.J. (63), Z.R. (33) i Z.R. (37) iz Podgorice, zbog sumnje da su danas, na štetu Boljevića, počinili krivično djelo teško ubistvo.

"Sumnja se da je D.J. danas oko 14 časova, u ulici IV jula u Podgorici, pištoljem iz neposredne blizine lišio života Z.B. i to za vrijeme tuče koja se u tom momentu odvijala između Z.B. sa jedne i Z.R. i Z.R. sa druge strane. Prethodno su se, kako se sumnja, Z.R. i Z.R. dogovorili sa Z.B. da se nađu u jednom od lokala u ovoj ulici, gdje su Z.R. i Z.R. potom došli sa D.J. Kad su se našli sa Z.B, došlo je, sumnja se, do fizičkog obračuna i potezanja vatrenog oružja između Z.B. sa jedne i Z.R. i Z.R. sa druge strane, nakon čega je D.J. pritrčao i ispalio hice u predjelu glave oštećenom Z.B. od kojih je ovo lice preminulo. Osumnjičena tri lica su potom vozilom pobjegla sa lica mjesta", navodi se u saopštenju Uprave policije.

U saopštenju se dodaje da su na lice mjesta odmah upućeni policajci koji su ga obezbjeđivali do početka uviđaja.

"O događaju je obaviješten državni tužilac u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koji je rukovodio uviđajem. Tokom uviđaja pronađen je i izuzet pištolj koji će sa drugim izuzetim predmetima i tragovima biti upućen u Forenzički centar radi vještačenja. Policajci su blokirali i grad, a tri osumnjičena su identifikovana i potom uhapšena. Policija je oduzela i vozilo koje su ova lica, kako se sumnja, koristila, kao i još jedan pištolj koji je pronađen pretresom stana i drugih prostorija osumnjičenih, izvršenih na osnovu naloga tužioca a shodno prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Višeg suda u Podgorici. Nadležni tužilac se večeras izjasnio da se u radnjama tri pomenuta lica, D.J, Z.R. i Z.R, stiču bitni elementi bića krivičnog djela teško ubistvo počinjenog na štetu Z.B. Osumnjičeni će, uz krivičnu prijavu, u zakonskom roku biti privedeni nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da su počinili navedeno krivično djelo", piše u saopštenju Uprave policije.

Na TV Vijesti u informativnim emisijama možete pogledati opširan video izvještaj sa lica mjesta.

Galerija

Bonus video: