Na granici Crne Gore i Albanije zaplijenjeno 30 kg skanka

Prilikom hapšenja kod D.P. (25) je pronađen i oduzet pištolj marke "Parabelum" cal. 9 mm sa okvirom u kojem se nalazilo šest metaka. Od D.P. i V.P (29) oduzeta su i tri mobilna telefona sa tri aktivne SIM kartice",
0 komentar(a)
skank šverc, Foto: Uprava policije
skank šverc, Foto: Uprava policije
Ažurirano: 25.05.2016. 11:05h

Policija je u reonu mjesta Drume na području Tuzi, u blizini granice Crne Gore sa Albanijom, pronašla i oduzela oko 30 kilograma skanka i pištolj u ilegalnom posjedu i uhapsila državljane Albanije D.P. (25) i V.P. (29).

"Policijski službenici su 24. maja oko 4.30 časova, postupajući po operativnim saznanjima, u reonu mjesta Drume lišili slobode D.P. i V.P. koji su nosili dvije torbe sa 49 pakovanja skanka, težine oko 30 kilograma. Prilikom lišenja slobode kod D.P. je pronađen i oduzet pištolj marke "Parabelum" cal. 9 mm sa okvirom u kojem se nalazilo šest metaka. Od D.P. i V.P oduzeta su i tri mobilna telefona sa tri aktivne SIM kartice", saopšteno je iz Uprave policije.

Sumnju se da su državljani Albanije prokrijumčarili skank u Crnu Goru u namjeri da našu teritoriju iskoriste kao tranzitno područje za dalje krijumčarenje droge u zemlje okruženja, radi dalje prodaje.

"D.P. je osumnjičen da je počinio krivična djela neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, dok se V.P. na teret stavlja krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Oba lica su, uz krivične prijave, po nalogu nadležnog tužioca privedena tom tužiocu na dalju nadležnost, zbog osnova sumnje da su počinila navedena krivična djela", saopšteno je iz policije.

Zaplijenjena droga i oružje upućeni su Forenzičkom centru radi vještačenja.

Bonus video: