GP Debeli brijeg: Zaplijenjeno oko 4,5 kilograma marihuane

"Kriminalistička obrada uputila je na sumnju da je A.N. imao namjeru da oko 4,5 kilograma marihuane prokrijumčari preko granice Crne Gore sa Hrvatskom, radi dalje prodaje"
56 pregleda 0 komentar(a)
Zaplijenjena marihuana, Foto: Uprava carina
Zaplijenjena marihuana, Foto: Uprava carina
Ažurirano: 24.05.2016. 15:58h

Carinici i policajci na Graničnom prelazu Debeli brijeg otkrili su oko 4,5 kilograma marihuane koja je bila sakrivena u vozilu, a za koju se sumnja da je bila namijenjena krijumčarenju preko granice radi dalje prodaje, saopšteno je iz Uprave policije i Uprave carina.

"Službenici Carinske ispostave Debeli brijeg i službenici Regionalnog centra granične policije Jug su, 22. maja 2016. godine oko 19,15 časova, na GP Debeli brijeg, na izlazu iz Crne Gore, kontrolisali putničko motorno vozilo „WV Golf V“, albanskih registarskih oznaka, kojim je upravljao A.N. (20), državljanin Albanije, dok se na mjestu suvozača nalazilo još jedno lice, takođe albanski državljanin. U bunkeru vozila, koji se nalazio u unutrašnjosti naslona zadnjeg sjedišta, otkriveno je 11 pakovanja sa sadržajem biljne materije zelene boje za koju se posumnjalo da se radi o marihuani, bruto težine 4.488 grama" navodi se u saopštenju.

U saopštenju se dodaje da je o događaju obaviješten Odsjek za borbu portiv droge koji je preuzeo lice, pronađenu materiju i vozilo, a takođe je obaviješten i državni tužilac Višeg državnog tužilaštva u Podgorici.

"Preliminarnom analizom oduzete materije potvrđeno je da se radi o opojnoj drogi marihuana. Kriminalistička obrada koja je potom sprovedena uputila je na sumnju da je A.N. imao namjeru da oko 4,5 kilograma marihuane prokrijumčari preko granice Crne Gore sa Hrvatskom, radi dalje prodaje. Osumnjičeni A.N. je, uz krivičnu prijavu, priveden nadležnom tužiocu, zbog osnova sumnje da je počinio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga. Marihuana je upućena u Forenzički centar radi vještačenja", piše u saopštenju.

Bonus video: