SJEĆANJE NA DAN MLADOSTI U BOJAMA JUTRA

Štafetu mladosti predala i jedna Crnogorka

Ekipa jutarnjeg programa uključiće se u program ispred novootvoreng Reciklažnog dvorišta u Orijenskoj ulici u Podgorici.
93 pregleda 0 komentar(a)
Vjera i Tito, Foto: Privatni album
Vjera i Tito, Foto: Privatni album
Ažurirano: 24.05.2016. 14:23h

U nekadašnjoj Socijalističkoj Federativnoj Republici Jugoslaviji 25. maj obilježavao se kao Dan mladosti, kada je na sportskoj priredbi u Beogradu doživotnom predsjedniku Josipu Brozu Titu najbolji omladinac uručivao štafetu. Unutar štafete uvijek je bila poruka na kojoj su pisani pozdravi drugu Titu za rođendan. Gosti Boja jutra, u srijedu 25. maja, biće profesorica na Pravnom fakultetu Vjera Begović – Radović, inače jedina Crnogorka koja je povodom 25. maja, Dana mladosti, imala čast da uruči štafetu drugu Titu i Marko Perković, generalni konzul SFRJ u Crnoj Gori.

Gost TV Vijesti je i dr Branislav Radulović koji će prirediti autorsko veče pod nazivom “Sve naše boje crvene” u čast obilježavanja desetogodišnjice od obnove crnogorske državne nezavisnosti u srijedu 25. maja u Multimedijalnoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 19 sati.

U Bojama jutra i o „Džada Film Fest-u" koji se ove godine, po drugi put, održava od 30. maja do 5. juna. U pitanju je bioskop na otvorenom, na platnu od oko 80m2 na sedam podgoričkih ulica, građani će imati priliku da odgledaju sedam filmova pod „vedrim nebom“. Tema ovogodišnjeg festivala je sedam veličanstvenih reditelja.

Metode predavanja treba osavremeniti, ali i podmladiti nastavni kadar, zaključak je sa okruglog stola koji je Crnogorska akademija nauka i umjetnosti organizovala na temu „Prirodne nauke, matematika i informatika u obrazovnim sistemu Crne Gore“. Riječ je o projektu koji su zajednički pokrenuli Crnogorska akademija nauka i umjetnosti i Ispitni centar, sa ciljem da ukažu na značaj prirodnih nauka u obrazovanju učenika završnih razreda osnovnih škola i gimnazijalaca. O tome će u Bojama jutra detaljnije Dejan Radulović.

Ekipa jutarnjeg programa uključiće se u program i ispred novootvoreng Reciklažnog dvorišta u Orijenskoj ulici u Podgorici.

U srijedu 25. maja biće održan i II Festival savremenog klavira „Fortepiano“ u KIC-u “Budo Tomović” u organizaciji Umjetničke škola za muziku i balet “Vasa Pavić”. Ovogodišnje izdanje posvećeno je muzici koja je nastala pod uticajem folklora. U fokusu festivala je muzičko stvaralštvo kompozitora sa područja istočne i jugoistočne Evrope. Gošća Boja jutra tim povodom Mira Popović, zamjenica direktora Muzičke škole “Vasa Pavić”.

Glavne naslove dnevne štampe komentariše Petar Đukanović, CGO.

Preporučujemo za Vas