“Značaj šuma” na prestižnom festivalu

“Značaj šuma” je animirani film edukativnog karaktera koji govori o značaju crnogorskih šuma, koje su po vrijednosti šumskih površina, raznovrsnosti i uticaju na životnu sredinu među najkvalitetnijim u Evropi
150 pregleda 0 komentar(a)
"Značaj šuma"
"Značaj šuma"
Ažurirano: 24.05.2016. 07:26h

Kratki animirani film “Značaj šuma” crnogorskog reditelja Mirka Matovića biće prikazan u takmičarskom programu četvrtog međunarodnog filmskog festivala zaštite životne sredine koji će se održava u Albaniji u periodu od 22. maja do petog juna. Festival organizuje Delegacija Evropske unije u Albaniji u saradnji sa Albanskim ministarstvom životne sredine. Festival se organizuje u nekoliko albanskih gradova. Film “Značaj šuma” imaće tri projekcije - u Tirani, Skadru i Permitu, gradu na jugu Albanije.

“Značaj šuma” je animirani film edukativnog karaktera koji govori o značaju crnogorskih šuma, koje su po vrijednosti šumskih površina, raznovrsnosti i uticaju na životnu sredinu među najkvalitetnijim u Evropi.

Film je finansiran od strane Vlade Luksemburga preko druge faze FODEMO projekta koji je implementiran u periodu od 2007. do 2013. godine, a čiji je cilj bio jačanje institucija za održivo gazdovanje šumama u Crnoj Gori. Scenario za film napisao je Žarko Vučinić, 2D animaciju kreirali su Igor Seferović i Jelena Trifunov dok je miks tona realizovao Jovo Kljajić.

Bonus video: