"DRŽAVA RAZORENA KORUPCIJOM"

Medojević: Katnić i Stanković će odgovarati za sramni sporazum sa Marovićem

"Ova veleizdajnička sramotna pogodba između DPS , mafije i Tužilaštva ukazuje na nepohodnost sveopšteg narodnog bunta u cilju zaštite osnovnih temeljnih vrijednosti savremene evropske civilizacije, koje su napadnute i ugrožene oid strane zločinačkog DPS"
66 pregleda 56 komentar(a)
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Nebojša Medojević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 23.05.2016. 13:40h

Sporazum o priznanu krivice koji je Svetozar Marovic sklopio sa Tužilaštvom, po svemu sudeći, predstavlja samo još jedan dokaz da je pravna država Crna Gora razorena korupcijom i da više ne postoji, ocijenio je predsjednik Pokreta za promjene i član predsjedništva Demokratskog fronta Nebojša Medojević.

Bivši visoki crnogorski zvaničnik i funkcioner DPS-a Svetozar Marović odležaće dvije godine i šest mjeseci zatvora, uplatiti 50.000 eura, troškove krivičnog postupka i još neka dobrovoljna davanja za krivična djela počinjena u predmetima TQ Plaza, plato na plaži Jaz i Prijevor, saopštio je juče specijalni tužilac Milivoje Katnić.

"Ako je Svetozar Marović priznao da je šef kriminalne grupe, koja je zloupotrebom političke moći, odnosno vlasti na lokalnom i državnom nivou, opljačkala Budvu i Crnu Goru za preko 400 milioan eura, tj. za preko 10 odsto BDP, onda jedina kazna koja bi bila primjerena težini kriivčnog djela, posledicama po budžet Budve i Crne Gore, stepenu društvene opasnosti, bila doživotna robija uz zapljenu kompletne pokretne i nepokretne imovine u zemlji i inostranstvu svih članova organizovane kriminane grupe i sa njima povezanih fizičkih i pravnih lica koja su imala korist od djelovanja ove grupe, na štetu države. Pljačkati Budvu i Crnu Goru, na osnovu politčke moći , kao javni funkcioner koji bi morao da svoju javnu funkciju obavlja po Ustavu i zakonu u opštem interesu, predstavlja jedno od najtežih krivičnih djela koje prepoznaje naš krivično pravni sistem i za koje su zaprijećene višedecenijske kazne zatvora", saopštio je Medojević.

Dodaje da je Vrhovni državni tužilac Ivica Stanković prihvatanjem "sramotne protivustavne i protivzakonite i antidržavne pogodbe, da se za pljačku, na organzovan, sistemski način, sa predumišljajem, od preko 10 odsto BDP, prihvati smiješna kazna zatvora od dvije i po godine, postao i sam dio zločinačke kriminalne grupe".

"Koja je putem državnog puča okupirala državu Cnu Goru i njene insititucije i mora biti svjestan svoje krivične odgovornosti, pred istinskim nezavisnim isntitucijama države Crne Gore, nakon pada DPS. Ova veleizdajnička sramotna pogodba između DPS , mafije i Tužilaštva ukazuje na nepohodnost sveopšteg narodnog bunta u cilju zaštite osnovnih temeljnih vrijednosti savremene evropske civilizacije, koje su napadnute i ugrožene oid strane zločinačkog DPS. Za ovakva krivična djela Svetozar Marović bi u Kini, našem strateškom partneru u izgradnji auto puta, bio strijeljan na stadionu, u Italiji osuđen na doživotnu robiju uz zapljenu sve pokretne i nepokretne imovine, u SAD na 400 godina robije. U mafijaškom Montenegru, kandidatu za člana EU i NATO, za najteže krivično djelo protiv države i naroda, nagrađen je sa dvije i po godine odmora u Spužu , tri obroka i sa kaznom od 50.000 eura", naveo je Medojević.

On je naveo i primjer da je osoba osumnjičena za krađu tašne supruge Aca Đukanovića osuđen na godinu i tri mjeseca robije.

"Lopov koji je opljačkao Budvu i Crnu Goru za preko 10 odsto BDP je nagrađen sa dvije i po godine odmora i tri obroka dnevno. Ili je torba bila skupa, ili je pravda u Montenegru jeftina. Ako je istinita tvrdnja medija da je tužilac prekvalifikovao krivično djelo, sa organizovanog kriminala i korupcije na zloupotrebu službenog položaja, onda je to jasna indidicja da se radi o teškom krivičnom djelu korupcije državnog tužioca koji je prekfalifikacijom krivičnog djela omogućio Svetozaru Maroviću pravni osnov da Švajcarska odbije njegovo izručenje, po modelu Stanka Subotica koji je godinama izbjegavao isporučenje Srbiji, jer zloupotreba službenog položja nije krivično djelo u Švajcarskoj", saopštio je Medojević.

Svi koji su učestvovali u prikrivanju, zataškavanju, pogrešnoj kvalifikaciji krivičnog djela i svim drugim aktivnostima koje su, kako je naveo predsjednik PzP-a, dovele do situacije da je Svetozar Marović "nedostupan pravnom sistemu Crne Gore veći je kriminalac od Sveta Marovića".

"Vrhovni državni tužilac i Specijlani tužilac Milivoje Katnić moraju dati odgovor, kako su pustili na slobodu Svetozara Marovića , zašto mu nijesu oduzeli pasoš i zašto u zatvoru nije sačekao sudsku potvrdu sramnog sporazuma i na taj način mu omogućili da pobjegne iz zemlje. Kraj ovog lopovskog režima je blizu, i svi koji mu pomažu u pljački će odgovarati pred sudovima slobodne Crne Gore. A oni moraju biti nemilosrdni i oštri. Da nikome nikad više ne padne na pamet da krade narod i državu", zaključio je Medojević

Preporučujemo za Vas