Vandali poharali nikšićko selo: Slomili spomenik i kidali stubove

“Da li čovjek zdrave pameti može usred noći posjeći stub od niskonaponske mreže i kopati rupu da bi isti pobio nasred puta i zatrpao ga, polomiti putokaze, pobacati granje na seoskom putu i još uništiti spomenik”
65 pregleda 19 komentar(a)
Ažurirano: 23.05.2016. 05:24h

U nikšićkom selu Brestice vandali su demolirali spomenik Radovanu Krivokapiću, posjekli stubove od niskonaponske mreže, postavili prepreke na seoskom putu, polomili putokaze...

Divljanje su nastavili kopanjem rupa po seoskom putu, crtanjem krstova nazemlji i ispisivanjem neprimjerniih poruka.

Polomili su i putokaze.

To selo, udaljeno oko dvadeset kilometara od Nikšića, vandali su posjetili u noći između 20. i 21. maja.

“Posebno nam je teško palo kada smo vidjeli polomljeni spoemenik koji su mom stricu Radovanu Krivokapiću, poginulom u saobraćajnoj nesreći, podigli bratstvenici. Pitam se da li je tim ljudima išta sveto, kada mogu da uništavaju spomene”, kazao je Peko Krvokapić. Kćerka pokojnog Radovana Krivokapića, Snežana Draganić, rekla je da ne može da vjeruje da je neko bio u stanju da uništi spomenik njenom ocu.

“Moj otac je bio omiljen i u selu i u nikšićkoj opštini. Kao predsjednik mjesne zajednice mnogo napora je ulagao da bi revitalizovao Brestice. Pitam se samo šta je bio motiv da se neko na ovakav način odnosi prema nečijem grobu”, kazala je Draganićeva.

Mještanin Slavko Krivokapić rekao je da su tim krajem prolazile i osvajačke vojske “ali se niko, nikada nije drznuo da skrnavi spomenike”.

“Da li čovjek zdrave pameti može usred noći posjeći stub od niskonaponske mreže i kopati rupu da bi isti pobio nasred puta i zatrpao ga, polomiti putokaze, pobacati granje na seoskom putu i još uništiti spomenik”, pitao je Slavko Krivokapić.

Iz policije su “Vijestima” rekli da njihovi inspektori rade na otkrivanju počinilaca.

Mještani godinama na meti lopova, policija ništa ne radi

Mještani nikšićkog sela Brestice kazali su da je najnovije divljanje njihovim selom samo kulminacija svega što se dešava posljednjih godina.

“Već nekoliko godina često nam lopovi obijaju kuće, kradu sve što stignu. Prijavljivali smo policiji, ali niko ništa ne preduzima. Sada su i spomenik uništili. Kao da živimo na divljem zapadu”, kazao je Gojko Perović.

Stara porodična kuća Zorana Tomanovića, koji stanuje u Tivtu, bila je na meti lopova tri puta u mjesec dana.

“Kuća, koja je relativno očuvana, nalazi se u centru sela, nedaleko od crkve. Nedavno sam počeo da je renoviram, tako da alat držim u kuću, da ne bih morao svaki put da ga vozim za primorje. Prvi put lopovi su odnijeli motornu testeru i nešto alata. Drugi put nestao je aparat za varenje plastike i mnogo sitnog alata, ali i brojilo za struju sa suba. Električari su montirali novo brojilo, ali su ga lopovi, samo petnaestak dana nakon toga, odnijeli”, kazao je Tomanović.

Galerija

Bonus video: