TRADICIONALNI TURNIR POVODOM DANA NEZAVISNOSTI

Đukić pobjednik 6. Otvorenog prvenstva Podgorice u ubrzanom šahu

0 komentar(a)
Nikola Đukić i Radmila Milošević, Foto: Dijagonale
Nikola Đukić i Radmila Milošević, Foto: Dijagonale
Ažurirano: 22.05.2016. 21:15h

Velemajstor Nikola Đukić pobjednik je 6. Otvorenog prvenstva Podgorice u ubrzanom šahu, koje tradicionalno povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, još od 2007. Godine, organizuje Centar za razvoj šaha "Dijagonale", pod pokroviteljstvom Sekretarijat za kulturu i sport Glavnog grada Podgorica.

Đukić je pobijedio sa 7 poena iz 9 partija (BK.42 ½), koliko su imali i drugoplasirani FIDE majstor Srđan Benderać iz Trebinja (BK. 41) i trećeplasirani FIDE majstor Sulejman Suljović iz Novog Pazara (BK.39), ali je Đukić bio najboljih zbog dodatnih kriterijuma (Buholc koeficijenta).

Četiri igrača našlo i na diobi od 4. do 7. mjesta sa po 6,5 poena. Četvrti je Aleksandar Tomić (BK. 40), peti internacionalni majstor Blažo Kalezić (BK.39 ½ ), šesti Božo Marić (BK. 37), sedmi internacionalni majstor Djordjije Kontić (BK.35). Osmo mjesto zauzeo je FIDE majstor iz Tivta Dragan Popadić.

Poznati crnogorski velemajstori i reprezentativci Dragiša Blagojević, Nebojša Nikčević i Milan Draško plasirali su se ispod 10. mjesta, što svjedoči o snazi i kvalitetu takmičenja.

Najbolja šahistkinja na turniru je FIDE majstor Lidija Blagojević , najbolji igrač sa rejtingom do 2000 rejting poena Andrej Šuković, a najbolji mladi igrač do 18 godina starosti Danilo Tošić

"Takmičenje dugo preko pet časova, sa puno borbe i neizvjesnosti i velikim brojem učesnika, uspješno su sudili Goran Vukadinović, međunarodni sudija iz Podgorice i Bojan Prijović, klupski sudija iz Nikšića, zahvaljujći između ostalog i korektnom i fer odnosu samih igrača. Nagradni fond turnira iznosio je 750 eura i raspodijeljen je na osam redovnih i tri specijalne nagrade. Nagrade najboljim šahistima na zatvaranju takmičenja uručila je Radmila Milošević, direktorica turnira", navodi se u saopštenju organizatora.

Ovogodišnje Otvoreno prvenstvu Podgorice organizovano u saradnji sa tržnim centrom Mall of Montenegro okupilo je 65 šahista iz zemlje i okruženja.

Preporučujemo za Vas