PRIZNAO DA JE ORGANIZATOR KRIMINALNE GRUPE

Katnić: Ako se Marović ne vrati iz Švajcarske raspisaćemo potjernicu

Katnić je rekao je da se vodi finansijska istraga protiv 87 osoba - okrivljenih i njihovih srodinika u budvanskim predmetima
74 komentar(a)
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 22.05.2016. 19:16h

Bivši visoki crnogorski zvaničnik i funkcioner DPS-a Svetozar Marović odležaće dvije godine i šest mjeseci zatvora, uplatiti 50.000 eura, troškove krivičnog postupka i još neka dobrovoljna davanja za krivična djela počinjena u predmetima TQ Plaza, plato na plaži Jaz i Prijevor, saopštio je specijalni tužilac Milivoje Katnić.

Sporazum koji su potpisali Specijalno tužilaštvo i Marović poslat je Višem sudu na razmatranje.

Katnić je gostujući u emisiji “Okvir” na RTCG rekao i da je Marović priznao da je organizator kriminalne grupe.

"Predmet koji je vođen protiv Marovića i kriminalne grupe koja je djelovala na području Budve je u završetku tužilačke istrage i podnesene su određene optužnice iz djela gdje su okrivljeni priznali krivicu", rekao je Katnić.

On je kazao da će raspisati potjernicu za Marovićem ako se ne odazove sudskom pozivu i naglasio da se on pominje u predmetu "Akvapark".

Marović se trenutno nalazi u Švajcarskoj.

Potvrdio da je za srpskom državljankom Oliverom Ilinčić raspisana potjernica i da je dio miliona ukradenih u Budvi na računu njene kompanije Property investment.

Specijalni tužilac je naveo i da postoji još predmeta koji se stavljaju Maroviću na teret.

"To su Donji Bulevar, seoskog puta Krapina, vezano za preduzeća Copyright i WTA i dijelu oko aktivnosti koje su bile vezane za otpadne vode. Taj sporazum još nije potpisan i nalazi se u tužilaštvu i nije dostavljan sudu. Razlog je što postoji milion eura koji još nije definisan gdje se nalazi i treba da se utvrdi da li će ga lično vratiti Svetozar Marović ili pravna lica kod kojih se taj novac nalazi”, naveo je Katnić.

Predsjednik Osnovnog suda u Podgorici Zoran Radović je rekao da je kazna za djela koja se stavljaju Maroviću na teret od dvije do 10 godina.

"Ne isključuje se mogućnost ublažavanja kazne pod određenim uslovima ukoliko postoji niz olakšavajućih okolnosti po okrivljenog. U takvim slučajevima minimalne kazne od dvije godine može se ublažiti do šest mjeseci”, rekao je Radović.

Katnić je rekao je da se vodi finansijska istraga protiv 87 osoba - okrivljenih i njihovih srodinika u budvanskim predmetima.

Specijalni tužilac je istakao dfa je Budvanima blokirana imovina vrijedna više od 45 miliona eura i da svi koje su oni oštetili ukjučujući i 13 građana sa kojima su potpisivali fingirane ugovore imaju mogućnost da se naplate.

Preporučujemo za Vas