Balši Sinanoviću bronza u La Korunji

Nesmotrenost na dvije sekunde do isteka borbe, Sinanovića koštala sjajnijeg odličja
135 pregleda 2 komentar(a)
Balša Sinanović, Foto: Facebook
Balša Sinanović, Foto: Facebook
Ažurirano: 21.05.2016. 18:17h

Crnogorski reprezentativac Balša Sinanović osvojio je bronzanu medalju na juniorskom Evropskom džudo kupu u La Korunji. Borac podgoričkog kluba "Nenad Sinanović", Balša, je u La Korunji imao priliku da dođe i do sjajnijeg odličja, ali nesmotrenošću je u borbi za polufinale ispustio prednost na dvije sekunde prije isteka borbe.

Sinanović je bio slobodan u 1. kolu kategorije do 73 kilograma, da bi nakon prednosti juka, uspio da u drugoj borbi baci i na ipon Rusa Aleksandra Radžabova. U narednom meču Sinanović je vodio do dvije sekunde prije kraja za kazneni bod, ali je nesmotreno dozvolio Kanađaninu Fransoi Drape Gotjeu da iponom riješi meč.

U repasažu je Sinanović bio neumoljiv, pa je Kipranina Harilaosa Hadžiadamua bacio na ipon nakon 101 sekunde, a potom tamnoputog Britanca Džošuu Alkaraza Avitija već u prvoj sekundi.

Uslijedile su dvije borbe sa njemačkim džudistima, Tilo Ašman je nakon četiri kazne pao i na ipon poslije 96 sekundi, dok je u meču za bronzu Sinanović dobio Kristijana Dila nakon svega 105 sekundi borbe.

U Lak Korunji u kategoriji do 100 kilograma, sjutra nastupa i džudista podgoričkog Milenijuma, Lazar Ćupić.

Bonus video: