OPASNOST DA ĆE UTICATI NA SVJEDOKE

Napad na Roma: Peruničiću i Kovačeviću određen pritvor do 30 dana

Pritvor je određen zbog opasnosti da će boravkom na slobodi Peruničić i Kovačević ometati postupak uticanjem na svjedoke i da će ponoviti krivično djelo
1056 pregleda 20 komentar(a)
Rajko Peruničić, Slobodan Kovačević, Foto: Filip Roganović
Rajko Peruničić, Slobodan Kovačević, Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 04.04.2019. 20:19h

Osnovni sud u Podgorici, na predlog Osnovnog državnog tužilaštva u Podgorici, odredio je pritvor do 30 dana Rajku Peruničiću i Slobodanu Kovačeviću, za koje se sumnja da su zlostavljali maloljetnog Roma.

Peruničiću i Kovačeviću je pritvor određen zbog postojanja osnovane sumnje da su, u kratkom vremenskom periodu, izvršili tri krivična djela. 

"Riječ je o osobama za koje se osnovano sumnja da su, na štetu maloljetnog lica romske nacionalnosti, učinile krivično djelo - zlostavljanje. Tokom postupka utvrđeno je da su ista lica u prethodnom periodu učinila još dva krivična djela – zlostavljanje i nasilničko ponašanje. Krivično djelo nasilničko ponašanje izvršeno je na štetu lica koje je strani državljanin", saopšteno je iz Tužilaštva.

Pritvor je određen zbog opasnosti da će boravkom na slobodi Peruničić i Kovačević ometati postupak uticanjem na svjedoke i da će ponoviti krivično djelo.