Nezavisnost je sredstvo, a Evropa je cilj

Govoreći o platformi koju je vlast CG ponudila Srbiji Đukanović je kazao da ona ne predstavlja samo ekskluzivno rješenje za ustrojstvo saveza međunarodno priznatih država Crne Gore i Srbije, već da bi mogla poslužiti i kao predlog za integraciju Balkana
3 komentar(a)
Milo Đukanović, Foto: Rada Brajović
Milo Đukanović, Foto: Rada Brajović
Ažurirano: 20.05.2016. 10:03h

Protekli izbori u Crnoj Gori potvrdili su da dobija na snazi ideja obnove njene državnosti kao dijela buduće ujedinjene Evrope.

Nezavisnost nije cilj sam po sebi, već je naš strateški cilj demokratska, ekonomski razvijena i integrisana Crna Gora.

Nezavisnost i međunarodno priznata država sredstvo su stvaranja evropske budućnosti, koja je garantovana samo ako se bude upravljalo iz Crne Gore, kazao je na Svetom Stefanu predsjednik Milo Đukanović.

Govoreći o platformi koju je vlast CG ponudila Srbiji Đukanović je kazao da ona ne predstavlja samo ekskluzivno rješenje za ustrojstvo saveza međunarodno priznatih država Crne Gore i Srbije, već da bi mogla poslužiti i kao predlog za integraciju Balkana.

On je naglasio da pitanje novih odnosa sa Srbijom neće biti jedino čime će se vlasti baviti u narednom periodu, već da će se posvetiti i daljoj demokratizaciji i reformama.

Bonus video: