PRIJE POLA GODINE BAČENA EKSPLOZIVNA NAPRAVA

Uhapšen Ljumović: Osumnjičen za bombaški napad na stan Nikole Perovića

Osumnjičeni se tereti je u ranim jutarnjim časovima, 10. 12. 2015. godine bacio eksplozivnu napravu ispred stana koji se nalazi u Karađorđevoj ulici , u neposrednoj blizini podgoričkog Višeg suda
325 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Perović, Foto: Luka Zeković
Nikola Perović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 20.05.2016. 11:30h

Policija je uhapsila Sašu Ljumovića (50) osumnjičenog za bombaški napad na stan Nikole Perovića, sina vlasnika hotela "Hemere".

Osumnjičeni Ljumović, je komšija sa Perovićima i već se nalazi u zatvoru zbog drugog krivičnog djela.

On se tereti da je u ranim jutarnjim časovima, 10. 12. 2015. godine bacio eksplozivnu napravu ispred stana koji se nalazi u Karađorđevoj ulici , u neposrednoj blizini podgoričkog Višeg suda.

"Policijske aktivnosti, preduzete u prethodnom periodu u koordinaciji sa tužilaštvom, ukazuju na sumnju da je S.Lj, 10. decembra 2015. godine oko 04,00 časa, ispred stana N.P, koji se nalazi u jednoj stambenoj zgradi u centru Podgorice, postavio i aktivirao eksplozivnu napravu, od čijeg dejstva je nastala veća materijalna šteta u stanu N.P, više okolnih stanova kao i u ulazu stambene zgrade. U događaju nije bilo povrijeđenih lica. Službenici CB Podgorica su, odmah po obavještenju o događaju, izašli na lice mjesta i o događaju obavijestili državnog tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Podgorici. Uviđaj, kojim je rukovodio nadležni tužilac, na licu mjesta su izvršili službenici CB Podgorica i Forenzičkog centra, uz prisustvo vještaka za požare eksplozije i havarije (PEH). Sa lica mjesta su izuzeti tragovi koji su upućeni u Forenzički centar radi vještačenja. Preduzete su i operativne policijske aktivnosti radi utvrđivanja relevatnih činjenica u vezi sa ovim krivičnim djelom", navodi se u saopštenju policije.

To nije prvi bombaški napad na imovinu Perovića.

Prije skoro godinu, nepoznata osoba postavila je eksplozivnu napravu pod automobil mlađeg Perovića.

Nekoliko mjeseci ranije, sredinom juna takođe je napadnut vozni park Perovića.

U podmetnutom požaru na parkingu ispred zgrade u kojoj Dragan Perović živi, u podgoričkom naselju Gorica, u potpunosti je izgorio “mercedes” starijeg Perovića, koji je koristila njegova kćerka Ana Marović.

Dragan Perović je bivši vlasnik Pro Montea.

Trenutno je vlasnik hotela "Hemera" u Podgorici i lanca hotela i restorana “Astoria” u Budvi, Kotoru i Podgorici.