Svetozar Marović napustio državu

Sud nije oduzeo putne isprave Budvaninu koji je priznao da je učestvovao u višemilionskim malverzacijama, iako tek treba da se oduži državi za to bezakonje
88 pregleda 195 komentar(a)
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Svetozar Marović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 20.05.2016. 17:19h

Svetozar Marović napustio je državu, dan nakon što je izašao iz spuške ćelije.

Prema pouzdanim informacijama “Vijesti”, funkcioner DPS-a odletio je za Beograd, odakle će navodno otići u Švajcarsku na liječenje.

Sud nije oduzeo putne isprave Budvaninu koji je priznao da je učestvovao u višemilionskim malverzacijama, iako tek treba da se oduži državi za to bezakonje.

“Ne postoji razlog niti bilo kakva sumnja da bi se on eventualno mogao dati u bjekstvo. Pretpostavljam, ako je uopšte i pošao, da je otišao kod porodice, da vidi unučad. Potpuno je jasno, sigurno i provjereno da je njegovo zdravstveno stanje takvo da se mora podvrći ljekarskim tretmanima”, kazao je Marovićev branilac, advokat Zdravko Begović.

Prema informacijama “Vijesti”, Marović je za Beograd otputovao 18. maja, u pratnji dva člana porodice.

Pouzdan sagovornik tvrdi da će nekadašnjeg predsjednika državne zajednice Srbije i Crne Gore već sljedeće sedmice pregledati ljekari jedne od vodećih klinika u Švajcarskoj.

U utorak 17. maja kada je Marović prešao kapiju spuškog zatvora, Begović je kazao da se Budvaninu pogoršalo zdravstveno stanje.

“Pet mjeseci boravka u pritvoru, i pored vrlo korektnog odnosa zatvorskih službi, umnogome je pogoršalo kako njegovo fizičko tako i mentalno zdravlje”, kazao je Begović tada, najavljujući da će njegov klijent odmah “posjetiti renomiranu zdravstvenu ustanovu” i potražiti medicinsku pomoć.

Članovi Marovićeve porodice juče nijesu odgovorili na pitanja “Vijesti” - da li je Svetozar otputovao na liječenje.

Funkcioner DPS-a potpisao je sa Specijalnim tužilaštvom sporazum o priznanju krivice, na osnovu koga će u pritvoru provesti tri godine i deset mjeseci zatvora.

Četvorica svjedoka saradnika iz takozvanih budvanskih predmeta, Marovića su označili kao vođu kriminalne družine koja je milionskim malverzacijama oštetila državu.

Da je bio na vrhu te piramide, prvi je progovorio nekadašnji gradonačelnik Budve i njegov prijatelj Rajko Kuljača.

Bonus video: