Stanić: Rejting partije bio bolji prije objavljivanja tekstova "Informera"

On je dodao i da ga niko iz “Informera” nije kontaktirao prije pisanja spornih tekstova, te da nikada nije dobio mejlove, na koje se poziva taj tabloid
4 komentar(a)
Mirko Stanić, Foto: SDP
Mirko Stanić, Foto: SDP
Ažurirano: 19.05.2016. 12:59h

Portparol Socijaldemokratske partije Mirko Stanić tvrdio je danas da je rejting partije, prije objavljivanja spornih tekstova “Informera”, bio znatno bolji, jer je bilo mnogo više novih članova partije, posebno u području Boke.

To je naveo na suđenju po tužbi SDP, koji od “Informera” traži 50.000 eura odštete zbog objavljenih tekstova, u kojima se ta partija optužuje za učestvovanje u malverzacijama u Lučkoj kapetaniji u Kotoru.

“ Rejting nije egzaktna nauka i ne postoji metod koji bi omogućio stoprocentno utvrđivanje rejtinga neke partije...rejting se jedino može računati kroz broj simpatizera i učlanjenih novih članova”, pojasnio je Stanić.

On je dodao i da ga niko iz “Informera” nije kontaktirao prije pisanja spornih tekstova, te da nikada nije dobio mejlove, na koje se poziva taj tabloid.

Advokatica Snežana Mićanović, punomoćnica “Informera” prigovorila je njegovom iskazu, navodeći, između ostalog, da se on ne poklapa sa onim što je lider te partije Ranko Krivokapić rekao nakon objavljivanja spornih tekstova.

Sutkinja Milena Matović odbila je predlog Mićanovićeve da se, u nastavku postupka, sasluša Krivokapić i bivši vršilac dužnosti Vhovnog tužilaštva Veselin Vučković.

Ona je navela da se Stanić, koji je zadužen za to, već izjasnio o rejtingu partije, a da postoji zvanično saopštenje tužilaštva vezano za predmet “Lučka kapetanija”, pa je nepotrebno saslušavati Vučkovića.

Sutkinja je prihvatila predlog advokata Siniše Gazivode da se, u nastavku postupka, pročita Kodeks novinara medijskog savjeta za samoregulaciju.

Suđenje se nastavlja 22. juna.

Prema nalogu Višeg suda uključuju i Centar u postupak

Sudija podgoričkog Osnovnog suda Danilo Jegdić je, shodno ukidnom rješenju Višeg suda, naložio da se tužba i protivtužba, u postupku koji se vodi oko vlasništva nad crkvom na Kruševcu, dostavi crnogorskom Centru za savremenu umjetnost.

Time će se i ta ustanova uključiti u postupak, koji se nastavlja u septembru.

Bjelopoljski Viši sud dva puta je ukidao presudu Jegdića, kojom je odlučeno da državi pripada crkva Svetog Dimitrija, u okviru kompleksa Dvorca kralja Nikole na Kruševcu.

U tužbi država navodi da je dvorski kompleks u njihovoj svojini prema Zakonu o državnoj imovini, ali da su onemogućeni da koriste Državnu kapelu, pa traže da im se ona vrati.

Predstavnici Mitropolije u protivtužbi tvrde da nikada nijesu imali problema sa sadašnjim Centrom savremene umjetnosti, niti se ikada pominjalo da je to njihovo.

Saopštili su da je nesporno da je to vjerski objekat i pitali od kada je država vlasnik sakralnih objekata.

Bonus video: