Uoči desetogodišnjice nezavisnosti: Šta je država uradila?

Književnik, književni i pozorišni kritičar i novinar Balša Brković osvrnuće se na razvoj crnogorske kulture i književnosti od obnove nezavisnosti.
9 komentar(a)
zastave, Podgorica, Dan nezavisnosti, Foto: Savo Prelević
zastave, Podgorica, Dan nezavisnosti, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.05.2016. 11:06h

Koliko je crnogorsko društvo napredovalo od sticanja nezavisnosti, koliko su jake institucije države Crne Gore, gdje je naše pravosuđe, zdravstveni sistem u Bojama jutra u petak 20. maja govoriće Boris Raonić, direktor nevladine organizacije "Građanska alijansa" koja je nedavno objavila publikaciju "10 godina nezavisnosti - Pogled iznutra".

Koliko je Crna Gora, koja gotovo 25 godina nosi epitet ekološke države, napredovala u oblasti zaštite životne sredine od obnove nezavisnosti analiziraće direktorica NVO “Green Home” Nataša Kovačević, koja se godinama aktivno bavi ovim pitanjima.

U Bojama jutra i urednica ekonomske rubrike ND "Vijesti" Biljana Matijašević skrenuće pažnju na najvažnije događaje i procese na polju ekonomije u proteklih deset godina.

Književnik, književni i pozorišni kritičar i novinar Balša Brković osvrnuće se na razvoj crnogorske kulture i književnosti od obnove nezavisnosti.

U čast jubileja, Fondacija Petrović Njegoš organizuje proslavu u dvorištu Dvorca Petrovića na Kruševcu u Podgorici. Prvi gosti za koje će biti upriličen poseban program proslave su djeca iz JU Dječiji dom “Mladost” iz Bijele. Njima će čas istorije održati Princ Nikola o istoriji Dvorca Petrovića, a družiće se i sa Šantom Pantom. Sve će to ispratiti i ekipa jutarnjeg programa.

Glavni grad će nizom različitih manifestacija obilježiti desetogodišnjicu od obnove nezavisnosti, počev od programa za najmlađe, pa do prigodnog koncerta za one nešto starije. Detaljnije u Bojama jutra.

Predstava "Pogled s mosta" koju je po tekstu Artura Milera režirao Milan Karadžić biće izvedena u petak na Večernjoj sceni Gradskog pozorišta iz Podgorice. Najbrži gledaoci TV Vijesti osvojiće ulaznice.

Poklon karte očekuju i ljubitelje filma, koji planiraju da za vikend uživaju u ostvarenjima koja su na repertoaru bioskopa Cineplexx u Delta Sitiju.

Gledaoce Boja jutra nagrađuje i kompanija Nestlé. Za idealan dječji doručak, Nestlé predlaže Nesquik žitarice kao dobar način da se doprinese ispunjenju dnevnih potreba djeteta za vitaminima i mineralima.

Povodom godišnjice uspješnog poslovanja, NepoSystem Crna Gora nagradiće najbržeg gledaoca Boja jutra sa printerom Kyocera 1040. Nepo system je inače ovlašćeni serviser za DELL HP I ACER racunare, Philips i Sharp televizore.

Bonus video: