Milivoj Dukić završio na 39. mjestu

53 pregleda 0 komentar(a)
Milivoj Dukić, Foto: Flickr
Milivoj Dukić, Foto: Flickr
Ažurirano: 19.05.2016. 10:26h

Crnogorski jedriličar, Milivoj Dukić, nastup na Svjetskom prvenstvu u Meksiku završio je kao 39. u Zlatnoj grupi. Dukić je kvalifikacioni dio, nakon osam trka i četiri takmičarska dana, završio na 29. mjestu.

Crnogorski olimpijac, koji je za šest mjesta pokvario jučerašnji plasman, posljednjeg sedmog takmičarskog dana, u 13. trci bio je 44, dok je 14. završio na 51. mjestu i ukupno osvojio 296 bodova.

Dukić je prvi takmičarski dan okončao kao petoplasirani, nakon drugog zauzimao je 14, a poslije trećeg 23. mjesto.

U Zlatnoj grupi, poslije prvog dana bio je 31, dok je uoči posljednje dvije trke zauzimao 33. mjesto.

Drugi crnogorski predstavnik, Igor Les, nastup u Srebrnoj grupi završio je na 24. mjestu sa 313 bodova.

On je, poslije četiri takmičarska dana, kvalifikacije završio na 83. mjestu i u nastavku šampionata jedrio je u Srebrnoj grupi, za plasman od 57. do 112. mjesto.

Prema propozicijama, Svjetsko prvenstvo jedri se sedam dana, a predviđeno je da svakog dana budu održane po dvije trke. Jedriličari su, nakon četiri dana kvalifikacija, shodno rezultatima podijeljeni u dvije grupe, Zlatnu i Srebrnu grupu.

Šampionat u Meksiku okupio je 112 takmičara iz 44 države.

Zlatnu medalju osvojio je Britanac Nik Tompson, ispred srebrnog Francuza Žan Baptist Bernaza i Holanđanina Rutgera Van Šhardenburga. Zvanični evropski prvak, Hrvat Tonči Stipanić, nastup je završio kao sedmoplasirani.

Bonus video: