Saviću dodali još pet godina robije

U presudi između ostalog piše da je Nebojša Savić 22. marta 2011. godine u Budvi, sa 25 uboda bajonetom ubio Cvetkova dok je ležao na krevetu: udarcima u grudi, leđa i rame
2 komentar(a)
Nebojša Savić, Foto: Savo Prelević
Nebojša Savić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 19.05.2016. 10:39h

Apelacioni sud preinačio je odluku podgoričkog Višeg suda i Nebojšu Savića osudio na 20 godina zatvora, zbog ubistva Bugarina Rastislava Cvetkova 2011 godine.

Prvostepenom presudom Savić je osuđen na 15 godina robije za krivično djelo - ubistvo.

Sada je osuđen za - teško ubistvo.

Potvrđena je oslobađajuća presuda Gaju Saviću , koji se teretio za krivično djelo - teško ubistvo putem pomaganja.

Prvostepenu presudu izreklo je krivično vijeće sudije Vladimira Novovića, koje nije prihvatilo pravnu kvalifikaciju da je Nebojša Savić počinio teško ubistvo na podmukao način (člana 144).

U presudi između ostalog piše da je Nebojša Savić 22. marta 2011. godine u Budvi, sa 25 uboda bajonetom ubio Cvetkova dok je ležao na krevetu: udarcima u grudi, leđa i rame.

Navodi se da je potom bonsekom iskomadao tijelo, udove, šake i glavu, koji su narednih dana poliveni benzinom i zapaljeni.

“Sud je na nesumnjiv način utvrdio da je okrivljeni Nebojša Savić s umišljajem ubio Cvetkova. Okrivljeni je bio isprovociran riječima Cvetkova... i iznenada i trenutno je donio odluku da ga usmrti, jer je ranije imao svađu sa Cvetkovim... Toga dana Cvetkov je ostao u stanu i legao da spava, a kada je Nebojša došao, nije mogao da uđe, a pri tom ga je vidio da hoda po stanu, čime ga je svjesno provocirao. Zbog toga je Nebojša Savić ušao kroz prozor kupatila i trenutno donio odluku da ga ubije, kod koga je u tom trenutku bio prisutan afekat razdraženosti i bijesa sredjeg intenziteta. Cvetkov je svjesno provocirao, jer je prethodno dva puta bio upozoren da ne ostavlja ključ u bravu ulaznih vrata”, rekao je sudija Novović u obrazloženju presude.

Bonus video: