TEŠKO OPTUŽUJE NEKADAŠNJE ČELNIKE BUDVE

Božović: Reketirali su me za 850.000 eura

"Bankrotirao sam. Zvao sam ih do skoro da mi vrate novac, ali uzalud. U katastru je na sedmom i osmom spratu upisana hipoteka, zgradu su mi uzeli"...
1058 pregleda 0 komentar(a)
Predrag Božović, Foto: Luka Zeković
Predrag Božović, Foto: Luka Zeković
Ažurirano: 19.05.2016. 05:44h

Podgoričanin Predrag Božović optužio je nekadašnje čelnike Opštine Budva da su mu uzeli više od 800.000 eura i doveli ga do bankrota, lažno mu obećavajući da će mu obezbijediti dozvolu za gradnju osmospratnice u metropoli turizma.

Kazao je da je nekadašnjem gradonačelniku Rajku Kuljači i tadašnjem menadžeru grada Aleksandru Tičiću dao tri stana.

Dok je čekao legalizaciju već izgrađenog objekta, tvrdi da mu je bivši direktor Budvanske rivijere Vule Tomašević tražio i dobio 200.000 eura kao vid pomoći za DPS, kao i da je sa još toliko novca pomogao lokalni odbojkaški klub, na zahtjev gradske uprave.

Tičić i Tomašević kazali su juče da sa indignacijom odbacuju njegove neistinite tvrdnje.

Kuljača nije odgovarao na telefonske pozive.

Vlasnik građevinskog preduzeća MCC inžinjering ispričao je juče "Vijestima" da je 2008. godine počeo da gradi dvije osmospratnice u metropoli turizma, ali da su mu lokalni funkcioneri nešto kasnije tražili reket.

"Izlazio sam iz kancelarije Rajka Kuljače kada mi je Tičić rekao da neću dobiti dozvolu za sedmi i osmi sprat, ako im ne dam stanove - dva njemu, jedan Kuljači. Rajko mi je rekao da im dam to što ih sljeduje. Ušao sam u kancelariju Lazara Rađenovića koji je tada bio potpredsjednik i to mu rekao. Digao je ruke, pokazujući mi da mi ne može pomoći", tvrdi Božović.

Kazao je da su mu navodni reketaši tada rekli na koga da prevede stanove i da je on to učinio:

"Tičić je tražio da njegova dva stana prevedem na Filipa Stanišića i Ivana Bajkovića, a Kuljača da upišem stan na Vladimira Kuljaču, njegovog brata od strica. To sam i uradio. Ta tri stana vrijede ukupno 463.500 eura. Nisam dobio ni euro od toga", tvrdi Božović.

Objasnio je da Lazar Rađenović može posvjedočiti da mu je u njegovoj kancelariji Vule Tomašević "tražio 200.000 eura za izbore".

"Lazar je svjedok. To se desilo u njegovoj kancelariji. Tomašević mi je tražio pare i ja sam mu ih dao", kazao je on.

Navodno, nakon toga lokalni funkcioneri su tražili još 200.000 eura za Odbojkaški klub.

"Nakon toga počeli su problemi, bankrotirao sam i firma je pošla u stečaj. Zvao sam ih do skoro da mi vrate novac, jer nisu ispunili obaveze, ali uzalud. U katastru je na sedmom i osmom spratu upisana hipoteka, zgradu su mi uzeli", kazao je on.

Odbacuju optužbe i poručuju Božoviću: Vidimo se na sudu

Tičić je “Vijestima” rekao da je Božović kompletnu priču izmislio.

"Nikada, pa ni tada nisam imao nikakve veze sa izdavanjem građevinskih dozvola. Predrag Božović je sve izmislio. On je svima u Crnoj Gori dobro poznat i nije vrijedan mog komentara", kazao je Tičić.

Budvanin Ivan Bajković, za kojeg Božović tvrdi da je na njega preveo Tičićev stan, najavio je da će na sudu dokazati kako je stekao nekretninu.

"To su gluposti. Imam dokaze da sam platio stan i to ću dokazati na sudu", kazao je on.

Tomašević je nazvao notornim lažima sve što je Božović rekao.

"Ne znam ni ko je taj čovjek. Prvi put čujem za njega. Isto tako je mogao da kaže da je vama dao novac. Ne znam zbog čega bih ja i tražio novac za DPS, jer nisam bio predsjednik te partije u Budvi. To je najveća laž koju sam u životu čuo”, kazao je Tomašević.

On je pozvao Božovića da dokaže bilo koju svoju tvrdnju.

"Neka dokaže da je bilo kada u životu meni, u vezi bilo čega, dao bilo kakve pare. Nemam, niti sam ikada u životu imao veze sa tim čovjekom, čak mi ni to ime nije uopšte poznato", kazao je on.

Preporučujemo za Vas