Crna Gora ispustila pobjedu u Talinu

"Nismo više početnici, što je ohrabrujuće za dalji razvoj ragbija u Crnoj Gori", kazao je Jović
0 komentar(a)
Ragbi reprezentacija Crne Gore, Foto: Ragbi savez Crne Gore
Ragbi reprezentacija Crne Gore, Foto: Ragbi savez Crne Gore
Ažurirano: 18.05.2016. 17:57h

Crnogorska ragbi reprezentacija izgubila je nakon preokreta danas od domaće Estonije rezultatom 16:13, u prvoj utakmici Kupa Evropskih nacija u Talinu. Iako je tokom većeg dijela utakmice naša reprezentacija vodila, boreći se žestoko za svaki metar terena, domaća selekcija se nije predavala i na kraju je uspjela da slavi.

Crna Gora je došla u vođstvo preciznim šutem iz kazne Srđana Popovića, koji potom pogađa još jednom iz kazne za vođstvo od 6:0, u 24. minutu. Samo minut kasnije Estonci brzim izvođenjem lopte iz prekida su iznenadili našu odbranu i esejom su smanjili na 6:5.

Crnogorski reprezentativac, Mirko Garčević u 28. minutu dobija žuti karton i izlazi van na 10 minuta, što domaća ekipa koristi da preuzme inicijativu ali im je sudija ponmištio esej. Baš kao i našoj selekciji u 35. minutu.

Garčević, nakon povratka na teren, iz kazne i dobrog napada ekipe postiže esej, a Popović precizno šutira za pretvaranje i vođstvo crnogorske reprezentacije od 13:5.

Sa tim rezultatom završeno je prvo poluvrijeme.

U nastavku domaćini kreću ofanzivnije, pa uz povrede dvojice naših igrača i neravnopravan sudijski kriterijum, Estonci postižu esej u 49. minutu za 13:10, a potom realizuju dvije kazne za potpuni preokret (16:13).

U posljednjih deset minuta Crna Gora nije iskoristila dvije izgledne prilike da ponovo pređe u vođstvo. Čak i u posljednjem napadu smo imali šansu, ali je propala greškom u dodavanju.

"Utakmica nam je izmakla, jer smo imali prednost tokom većeg dijela meča. Nedostajalo nam je malo više iskustva, ali i sportske sreće. Želio bih da javno pozdravim sve momke i da im poručim da se ponosim njima. Takođe, primjetno je da je naša igra na višem nivou, da nismo više početnici, što je ohrabrujuće za dalji razvoj ragbija u Crnoj Gori. Idemo dalje", kazao je menadžer reprezentacije Miodrag- Bato Jović.

Crna Gora će u subotu igrati sa Bjelorusijom koja je juče dobila Slovačku sa 29:17.

Bonus video: