Alarmantni detalji iz novog Izvještaja o stanju u vrtićima

Glavne naslove dnevne štampe komentariše Daliborka Uljarević, CGO.
58 pregleda 0 komentar(a)
vrtići_1, Foto: L. Zekovič
vrtići_1, Foto: L. Zekovič
Ažurirano: 18.05.2016. 12:24h

Predstavnici institucije Zaštitnika ljudskih prava i sloboda, Ministarstva prosvjete i Savjeta roditelja u prvoj polovini aprila obišli su četiri podgorička vrtića i zatekli zabrinjavajuće stanje u javnim predškolskim ustanovama "Đina Vrbica" i "Ljubica Popović". Neadekvatne prostorije, prebukiranost, spavanje na dušecima i korištenje zajedničkih toaleta najvažniji su problemi koje su istaknuti u najnovijem Izvještaju o stanju u vrtićima. Sve detalje iz izvještaja u Bojama jutra na TV Vijesti u okviru Roditeljskog kutka u četvrtak 19. maja saopštiće Siniša Bjeković, zamjenik Zaštitnika ljudskih prava i sloboda.

Javna ustanova "Grad teatar" moraće da podigne kredit kako bi ostvarila program ovogodišnjeg, jubilarnog 30. festivala “Grad teatar”. Gost jutarnjeg programa direktor Grad teatra Blažo Radoman.

Gost Boja jutra i Miodrag Bošković, autor dokumentarnog filma “Nesalomljivi” koji će biti premijerno prikazan u petak, 20.maja, u Velikoj sali KIC-a “Budo Tomović”, sa početkom u 20 sati. Ulaz je besplatan.

U Kraljevskom pozorištu Zetski dom u okviru MIT festa u četvrtak, 19. maja sa početkom u 20h biće izvedena predstava ”Enoch Arden”. Glumica Marija Vicković ima ulogu naratorke, u pratnji njene sestre pijanistkinje Milice Vicković. Sestre Vicković će tim povodom biti i gošće Boja jutra.

Šta sve organizuje Glavni grad povodom obilježavanja desetogodišnjice od sticanja nezavisnosti Crne Gore pogledaje u jutarnjem programu, kao i cjelokupan program obilježavanja decenije nezavisnosti koju priprema organizacija CKM.

Akcija „Let’s do it Montenegro!“ će se realizovati u petak, 20. maja 2016. godine u svim opštinama u Crnoj Gori, u intervalu od 09:00h-15:00h. Detaljnije u Bojama jutra.

Povodom godišnjice uspješnog poslovanja, NepoSystem Crna Gora nagrađuje gledaoce Boja jutra sa vaučerima za vangarantni servis racunara. Nepo system je inače ovlašćeni serviser za DELL HP I ACER racunare, Philips I Sharp televizore.

Gledaoce Boja jutra nagrađuje i kompanija Nestlé. Za idealan dječji doručak, Nestlé predlaže Nesquik žitarice kao dobar način da se doprinese ispunjenju dnevnih potreba djeteta za vitaminima i mineralima.

Glavne naslove dnevne štampe komentariše Daliborka Uljarević, CGO.

Bonus video: