Drugi Salon arhitekture u Crnoj Gori

Savjet Drugog crnogorskog Salona arhitekture, na predlog žirija Salona, dodijeliće Grand Prix Salona (Veliku nagradu Salona) i nagrade po kategorijama - s tim da nijesu predviđene nagrade u kategorijama Publikacija, Konkursni radovi i Studentski radovi
163 pregleda 0 komentar(a)
savez arhitekata crne gore, Foto: Sacg.me
savez arhitekata crne gore, Foto: Sacg.me
Ažurirano: 18.05.2016. 10:36h

Drugi crnogorski Salon arhitekture, koji se pod sloganom “Arhitektura & Avanturizam održava u organizaciji Saveza arhitekata Crne Gore, biće otvoren večeras u Dvorcu Petrovića u Podgorici, u 19 sati.

Ostvarenja koja su prijavljena i koja će biti predstavljena publici, raspoređena su u sedam kategorija: Realizacije - realizovani projekti iz oblasti arhitekture; Projekti - iz oblasti arhitekture; Enterijeri - realizovani projekti; Istraživanje i eksperiment - različiti istraživački projekti na granici između arhitekture i aktivizma, arhitekture i umjetnosti, arhitektonski projekti koji nijesu rađeni po narudžbini nego kao dio nečijeg istraživačkog rada, projekti sa radionica, arhitektonske manifestacije i slično; Publikacije - djela iz oblasti arhitekture i urbanizma; Konkursni radovi; Studentski radovi - selektovani od strane komisije fakulteta.

Savjet Drugog crnogorskog Salona arhitekture, na predlog žirija Salona, dodijeliće Grand Prix Salona (Veliku nagradu Salona) i nagrade po kategorijama - s tim da nijesu predviđene nagrade u kategorijama Publikacija, Konkursni radovi i Studentski radovi.

Petočlani žiri Salona je imenovan od strane Savjeta salona i čine ga Maroje Mrduljaš (Hrvatska), Đorđe Stojanović (Srbija), Strahinja Trpevski (Makedonija), Jelena Tomašević (Crna Gora) i Dragan Vuković (Crna Gora).

Prvi crnogorski Salon arhitekture otvoren je 21. decembra 2013. godine na Cetinju, u Crnogorskoj galeriji umjetnosti “Miodrag Dado Đurić”, a prvi Grand Prix je dodijeljen Projektnom birou Studio Grad iz Podgorice.

Bonus video: