Niko neće biti oštećen

0 komentar(a)
Branko Vujović, Foto: Vesko Belojević
Branko Vujović, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 18.05.2016. 08:36h

"Povraćaj imovine ranijim vlasnicima biće predmet zakona o restituciji. Ranije izglasani Zakon o zabrani raspolaganja društvenom imovinom koja može biti predmet restitucije, a koji je oborio Ustavni sud u potpunosti je kočio privatizaciju, tako da ćemo sada mnogo lakše raditi”, kazao je za Vijesti Direktor Agencije za prestrukturiranje privrede Branko Vujović.

On je naglasio da prilikom restitucije niko neće ostati uskraćen i oštećen bez obzira da li je objekat na koji polaže vlasnička prava ranije privatizovan.

"Kada krene povraćaj imovine, nakon izglasavanja zakona o restituciji ista prava imaće svi raniji vlasnici, bez obzira da li je njihova imovina privatizovana ili ne. Prilikom potpisivanja ugovora sa novim kupcima Vlada će se obavezati, a na tome će sigurno insistirati novi vlasnici, da ona bude zadužena za ranija vlasnička prava. Pošto će restitucija biti u vidu novčane nadoknade, a ne fizičkog vraćanja objekata, ako bi se, na primjer, prodao hotel Avala onome ko dokaže vlasnička prava država će dati nakonadu, što je i obavezna”, tvrdi Vujović.

Bonus video: