Doviciozo ostaje u Dukatiju još dvije sezone, Janone napušta ekipu

0 komentar(a)
Andrea Doviciozo, Foto: Reuters
Andrea Doviciozo, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.05.2016. 22:02h

Italijan Andrea Doviciozo voziće za Dukati još dvije sezone u Moto GP šampionatu, ali će njegov sunarodnik Andrea Janone napustiti italijansku ekipu.

U današnjem saopštenju navodi se da će Doviciozo voziti za Dukati zajedno sa aktuelnim svetskim prvakom, Špancem Horheom Lorencom, koji će na kraju sezone napustiti Jamahu.

Janone će otići iz Dukatija na kraju sezone.

Doviciozo je došao u Dukati 2013. godine, a za tu ekipu će voziti u sezonama 2017 i 2018. On je do sada osam puta bio na podijumu sa Dukatijem.

"Veoma sam zadovoljan što sam postigao dogovor s Dukatijem i što mogu da nastavim avanturu koja je počela 2013. godine. Naporno smo radili tokom godina i uspjeli da dovedemo ekipu na visok takmičarski nivo i uvjeren sam da ćemo uskoro svi dobiti zaslužene nagrade", rekao je Doviciozo, navodi se u saopštenju Dukatija.

Poslije pet trka u ovogodišnjem Moto GP šampionatu Doviciozo je 11. sa 23 boda, a dva više ima njegov klupski kolega Janone na 10. mjestu.

Prvi je Lorenco sa 90 bodova, drugi je njegov sunarodnik Mark Markes iz Honde sa pet manje, a treći je sedmostruki svjetski prvak Moto GP šampionata Italijan Valentino Rosi sa 78 bodova.

Bonus video: