ODBOJKAŠI DANAS POČINJU PRIPREME

Bez Miloša Ćulafića u Svjetskoj ligi

51 pregleda 0 komentar(a)
Miloš Ćulafić, Foto: Fivb.org
Miloš Ćulafić, Foto: Fivb.org
Ažurirano: 17.05.2016. 22:53h

Okupljanje u podne, pola sata ranije brifing sa predstavnicima medija u podgoričkom hotelu „Auriel” - muška odbojkaška reprezentacija Crne Gore danas počinje pripreme za drugi nastup u Svjetskoj ligi, ponovo u trećoj diviziji, gdje su izabranici Slobodana Boškana prošle godine bili odlični i stigli do finala (zbog finansijskih razloga OSCG nije omogućio ekipi da nastupa u drugoj diviziji).

Od 19 igrača sa skraćenog spiska, selektor „crvenih” neće moći u Svjetskoj ligi da računa na korektora Miloša Ćulafića, barem do finalnog turnira, zbog problema sa desnim, smečerskim ramenom, koje ga muči već neko vrijeme...

"Ćulafić će biti sa ekipom, ali će raditi po posebnom režimu, kako bi zaliječio rame", rekao je Boškan za „Vijesti”.

Boškan će, dakle, računati na 18 igrača tokom priprema. To su tehničari Simo Dabović, Rajko Strugar, Nikola Radonić, primači Vojin Ćaćić, Božidar Ćuk, Marko Bojić, Balša Radunović, Marko Vukašinović, Jovan Delić, Slobodan Bojić, srednji blokeri Gojko Ćuk, Ivan Ječmenica, Blažo Milić, Bojan Radović, korektori Aleksandar Minić, Luka Babić, te libera Nikola Lakčević i Ljubomir Popović.

Zbog obaveze vađenja vize za Meksiko (u dvije grupe igrača), Boškan će narednih nekoliko dana trenirati ekipu u „okrnjenom” sastavu. Pripreme će biti odrađene u Podgorici i Budvi.

Crna Gora će u ovogodišnjoj Svjetskoj ligi prvog vikenda lige igrati u Meksiku (17 - 19. jun) sa reprezentacijama Meksika, Njemačke i Španije, a drugog vikenda u Tunisu (24 - 26. jun), sa selekcijama Tunisa, Meksika i Venecuele.

Tri prvoplasirane ekipe u generalnom plasmanu izboriće plasman na finalni turnir u Frankfurtu (2 - 4. jul), uz domaćina Njemačku.

Boškan ne zna da li ostaje u Budvanskoj rivijeri

Slobodanu Boškanu je istekao ugovor sa Budvanskom rivijerom, a zlatni olimpijac iz Sidneja se još ne izjašnjava da li će i sljedeće sezone voditi tim crnogorskog šampiona ili neće...

"U naredne tri nedjelje, koliko ću biti tu sa reprezentacijom, treba da sjednemo i porazgovaramo o svemu, da vidimo šta i kako", rekao nam je Boškan, koji je protekle dvije sezone vodio Budvansku rivijeru.