Vuković već najbolji u istoriji Tandersa

„Ova generacija je već osvojila tri trofeja, od čega titula vrijedi mnogo više od svih ostalih pehara zajedno”, ističe Veselin Vuković
64 pregleda 0 komentar(a)
Veselin Vuković, Foto: Privatna arhiva
Veselin Vuković, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 17.05.2016. 15:14h

Tri sezone, šest finala, tri trofeja - bilans je trogodišnjeg boravka Veselina Vukovića na klupi japanskog JT Tandersa.

Protekla sezona nije bila na nivou prethodne, ali je zaista i bilo teško ponoviti slične rezultate, pošto je klub iz Hirošime pretprošle sezone prvo osvojio Kup Japana (Kup Cara), a onda i stigao do prve titule u 85-godišnjoj istoriji

Tandersi su, međutim, proteklu sezonu završili sa peharom u Kurovašiki kupu (u finalu je savladan JTEKT sa 3:0), jednom od tri nacionalna takmičenja, koje se održava od 1952. godine u Osaki, uz učešće 16 timova iz dvije lige.

„Osjećao se onaj pobjednički mentalitet od prošle godine. Mislim da smo zasluženo osvojili taj trofej”, kaže za „Vijesti” proslavljeni crnogorski odbojkaški trener, komentarišući posljednji od tri trofeja u Japanu.

„Mislim da smo pokazali najviše, imajući u vidu da smo dobili četiri utakmice protiv ekipa iz Prve lige, po dva puta sa 3:0 i 3:1. Iz utakmice u utakmicu smo dizali formu i u finalu smo bili vrlo ubjedljivi, a JTEKT je u polufinalu „prebio” šampiona Tojodu”.

„Odigrali smo taktički dobro, bili strpljivi kada je trebalo, imali smo jasnu ideju u svakom času”, nastavlja Vuković, koji je trenirao oba najbolja crnogorska kluba, prvo Budućnost, pa onda Budvansku rivijeru u dva navrata.

Osim Kurovašiki kupa, Tandersi su protekle sezone igrali i finale Kupa Japana, koje su izgubili od novog šampiona, Tojode Gosei.

U prvenstvu su Vukovićevi izabranici na kraju završili ligu na petom mjestu, pa nijesu uspjeli da se domognu plej-ofa (prva ekipa je direktno išla u finale, druga i trećeplasirana su razigravale u polufinalu).

„Što se sezone tiče, imali smo baš puno objektivnih problema, počev od povreda i dugih pauza najboljih igrača. U izjednačenoj ligi su nas te povrede u jednom času bile dovele na prag plej-auta, ali smo kasnije baš zamalo ostali bez plasmana u polufinale”.

„Uz to, u ovoj sezoni igrala su nam tri nova mlada igrača, što je dugoročno veliki benefit za klub. U Kupu cara smo bili u finalu, ali su od polufinala tog takmičenja krenule povrede”, ističe Vuković.

Kakve je rezultate napravio Vuković za tri sezone u Japanu, govori podatak da je JT Tanders do dolaska našeg trenera, za skoro 85 godina postojanja, osvojio tri pehara, dva u Kurovašiki kupu i jedan u Kupu cara.

„Ova generacija je već osvojila tri trofeja, od čega titula vrijedi mnogo više od svih ostalih pehara zajedno, što dovoljno govori o poslu koji smo odradili”, kaže naš trener, koji je već najuspješniji u istoriji ovog kluba.

Vuković je pod ugovorom sa japanskim klubom i iduće sezone, pa će i dalje predvoditi Tanderse u pohod na nove trofeje.

„Ambicije su ponovo velike, mislim da ćemo ponovo igrati za trofeje”, zaključio je Vuković, koji je prije Japana, a osim Crne Gore, klupsku karijeru gradio i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i Turskoj.

Bonus video: