Više hiljada građana oprostilo se od plavokosog dječaka

Ognjen Rakočević nestao je četvrtog maja iz roditeljske kuće u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici
213 pregleda 0 komentar(a)
Ažurirano: 17.05.2016. 14:20h

Ognjen Rakočević sahranjen je danas u 15 časova u Podgorici, na gradskom groblju u Zagoriču.

Porodica Rakočević primala je saučešće do 14.30 u kapeli u Čepurcima gdje se okupio veliki broj građana.

Nešto prije 15 sati direktorica OŠ "Savo Pejanović" Darinka Adžić govorom se u ime učenika i kolektiva te škole oprostila od jedanaestogodišnjaka.

Ona je kazala da je Ognjen bio učenik četvrtog razreda te škole, koja danas nije radila zbog sahrane dječaka.

"Od prvog susreta zavolio je drugare i radovao se svakom dolasku i druženju sa njima, a i oni su voljeli njega. Takosu učionice i škola postale omiljeno mjesto njegovog boravka. Od trenutka njegovog nestanka gajili smo nadu, očekivali i željeli da se vrati u zagrljaj roditeljima, brati i sestri i da nas sve obraduje. Hladna Morača je prekinula njegov mladi i tek započeti život. Tužna je danas naša škola, tužni su učenici i nastavnici jer ispraćamo našeg Ognjena na svoje posljednje putovanje", rekla je Adžić opraštajući se od Ognjena.

Nad Ognjenovim odrom govorila je njegova asistentkinja Milica Kraljević, a od dječaka se u ime porodice oprostio stric Slaven Rakočević.

"Dvanaest dana svi smo bili ti Ogi. Razmišljali smo kao ti, radili smo ono što bi radio i ti. Pokazao si svima jedan novi svijet, svijet koji mnogi nisu znali da postoji. Zato je sada važno da se ne stane na ovome i zbog Ognjena i zbog druge autistične djece i njihovih porodica", kazala je Kraljević.

Stric Slaven se zahvalio onima koji su svih ovih dana bili uz porodicu Rakočević.

Na gradskom groblju od Ognjena se oprostio i sveštenik Predrag Šćepanović koji je rekao da za Ognjenom plače Podgorica, porodica i Crna Gora.

Saučešće su izjavili i brojni pripadnici vojske i policije Crne Gore.

Ognjen Rakočević nestao je četvrtog maja iz roditeljske kuće u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici i za njim se tragalo 13 dana.

Njegovo tijelo je pronađeno u nedjelju u mjestu Manastirski Vrbiš, a obdukcija je pokazala da se radi o utopljenju.

Galerija

Bonus video: