Izmjene Porodičnog zakona: Zabrana tjelesne kazne nad djecom

Glavne političko-društvene aktuelnosti komentariše Sanja Rašović iz NVO „Građanska alijansa“
5 komentar(a)
Djeca, Foto: Shutterstock
Djeca, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 16.05.2016. 10:50h

Tema rubrike Savjeti advokata u utorak 17. maja u Bojama jutra na TV Vijesti biće izmjene Porodičnog zakona kojim je predviđeno da dijete ne smije biti podvrgnuto tjelesnom kažnjavanju ili bilo kom drugom okrutnom, nehumanom ili ponižavajućem postupanju. Gdje je u tom slučaju granica između tjelesnog kažnjavanja i nasilja nad djecom, da li samo "prepisujemo" evropske zakone, koliko bi moglo biti teško utrditi da je dijete podvrgnuto tjelesnom kažnjavanju, koje su to moguće zloupotrebe zakona samo se neka od pitanja na koja će odgovore dati advokatica Vesna Cimbaljević. Zainteresovani mogu slati pitanja na boje.jutra@gmail.com ili putem Facebook stranice emisije Boje jutra.

Povodom Dana nezavisnosti Crne Gore, u nedjelju, 22. maja Planinarski klub Kapetan Angel Cetinje organizuje šesti Lovćenski planinski maraton. Pozivaju sve planinare, sportiste, rekreativce, pristalice zdravog života, zaljubljenike u prirodu da učestvuju u takmičenju i da zajedno provedu dan u prirodi, uživajući u ljepotama Lovćena. Detaljnije u Bojama jutra.

U Herceg Novom je održan festival Primavera, u organizaciji NVO Ruke. Ovog puta u fokusu je bilo samoniklo, jestivo, začinsko i ljekovito bilje. Posjetioci su isprobavali zelene specijalitete u okviru humanitarno-donatorskog stola pripremljenog u saradnji sa hercegnovskim gastronomima, a sav prikupljeni novac uplaćen je za liječenje Stevana Obradovića koji boluje od kancera želuca i jednjaka.

Crnogorski duo gitara, koji čine Srđan Bulatović i Darko Nikčević povodom desetogodišnjice nezavisnosti Crne Gore izdao je album "The Best of Montenegro". Na njemu je 15 kompozicija među kojima i jedna nova, “Ljubović”. Tim povodom gitarski duo gosti Boja jutra.

Još nekoliko dana je ostalo do šestog po redu Spring Break Montenegro festivala koji će se održati na plaži Kamenovo u Budvi 22. maja. Najbrži gledaoci Boja jutra osvojiće besplatne ulaznice.

Glavne političko-društvene aktuelnosti komentariše Sanja Rašović iz NVO „Građanska alijansa“.

Bonus video: