Večeras koncert Vujadina Krivokapića

KIC Budo Tomović ovaj koncert realizuje uz podršku Sekretarijata za kulturu i sport. Ulaz je besplatan
55 pregleda 2 komentar(a)
Vujadin Krivokapić
Vujadin Krivokapić
Ažurirano: 16.05.2016. 10:32h

Solistički koncert violiniste Vujadina Krivokapića biće održan večeras u Modernoj galeriji JU Muzeji i galerije Podgorice u 20 sati, u organizaciji KIC-a Budo Tomović.

Na repertoaru će biti djela kompozitora XX vijeka: Kristofa Pendereckog, Sergeja Prokofjeva i Mikloša Rožea.

Vujadin Krivokapić (1976.) je docent na Muzičkoj akademiji na Cetinju (predmet: Violina). Osnovno i srednje muzičko obrazovanje je stekao u podgoričkoj Umjetničkoj školi za muziku i balet „Vasa Pavić“, u klasi profesora Vilija Ferdinandija. Diplomirao je na Fakultetu Muzičke umetnosti u Beogradu (1999.) u klasi profesora Dejana Mihajlovića, kod kojeg je završio i magistarske studije (2001.). Nakon toga, studirao je postdiplomske studije na Univerzitetu u Montrealu (Kanada) u klasi profesorice Eleonore Turovsky, kao stipendista tog univerziteta. Magistrirao je 2004. godine.

Učesnik je i pobjednik brojnih internacionalnih, nacionalnih i studentskih takmičenja.

Do sada je ostvario brojne nastupe u zemlji i inostrastvu, među kojima se izdvajaju solistički nastupi u koncertnim salama Claude-Champagne u Monrealu, teatar fondacije Lee (Lee Foundation Theatre) u Singapuru, Musikverein (Glaserner Saal) i Kuća muzike (Haus der Musik) u Beču i velika scena CNP-a u Podgorici. Pored ovih održao je solističke koncerte i u Italiji, Francuskoj, Austriji, Americi, Kanadi, Singapuru, Sloveniji i Hrvatskoj, a kao koncert-majstor ansambla “Crnogorski gudači” i Crnogorskog simfonijskog orkestra nastupio je i na festivalima u Rusiji i Turskoj.

KIC Budo Tomović ovaj koncert realizuje uz podršku Sekretarijata za kulturu i sport. Ulaz je besplatan.

Bonus video: