Bjelopoljci bez konkurencije: Biciklisti Ciclomonta osvojili 10 medalja

Za bjelopoljski tim, koji se okitio sa 10 medalja, zlatne medalje osvojili su Demir Mulić, u kategoriji elite, Igor Đapić u kategoriji do 23 godine, Rijad Gorčević u kategoriji kadeti, Emin Idrizović u kategoriji mlađi kadeti i Jule Ramović u kategoriji pioniri - sve u takmičarskim kategorijama i Muzafer Šaponjić u rekreativnoj hobby fun kategoriji
146 pregleda 1 komentar(a)
Ažurirano: 16.05.2016. 06:46h

Na jučerašnjem X Trofeju Trebjese u Nikšiću dominirali su biciklisti bjelopoljskog Ciclomonta, koji su nastupili sa 10 takmičara i osvojili isto toliko medalja – šest zlatnih, tri srebrne i jednu bronzanu, saopšteno je iz Biciklističkog kluba Perun, koji je organizovao takmičenje.

Jučerašnjom trkom je startovalo Prvo kolo MBT lige Crne Gore.

Nastupili su biciklisti “Mornara”, iz Bara, “Tempa” i “Ari Bike” iz Podgorice, BK “Pljevlja”, “Cicilomonta” iz Bijelog Polja i dva kluba iz Nikšića “NIK Bike” i “Perun”.

Takmičenje je održano u 10 uzrasnih kategorija od “poletaraca” do “elite”.

Za bjelopoljski tim, koji se okitio sa 10 medalja, zlatne medalje osvojili su Demir Mulić, u kategoriji elite, Igor Đapić u kategoriji do 23 godine, Rijad Gorčević u kategoriji kadeti, Emin Idrizović u kategoriji mlađi kadeti i Jule Ramović u kategoriji pioniri - sve u takmičarskim kategorijama i Muzafer Šaponjić u rekreativnoj hobby fun kategoriji.

Biciklisti “Peruna” su osvojili dvije zlatne medalje - Džordžije Cerović u kategoriji poletaraca i Saša Jovović u kategoriji mastersi.

Ubjedljivu pobjedu i četvrtu zlatnu medalju u ovoj godini osvojio je Baranin Stefan Bajčeta iz “Mornara”, a u rekreativnoj kategoriji hobby sport pobijedio je Afrim Hasani iz “NIK Bike”.

Idućeg vikenda biciklistička reprezentacija Crne Gore imaće dupli program.

U subotu 21. maja nastupiće na XXI Međunarodnoj drumskoj biciklističkoj trci “Tuzla u susret 25. maju”, a dan kasnije na “Trofeju Banja Luke”, biciklističkoj MTB XCO trci iz svjetskog kalendara kategorije – C-2, koja učesnicima daje mogućnost osvajanja olimpijskih bodova potrebnih za ispunjenje olimpijske norme za učešće na Olimpijadi u Riju.

Galerija

Bonus video: