TUŽAN DAN

Završena obdukcija: Uzrok dječakove smrti utopljenje

"Jutros je takođe, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, obavljena obdukcija tijela. Shodno saznanjima koje posjedujemo preliminarni nalaz obdukcije je pokazao da je uzrok smrti utopljenje, da na tijelu nema tragova nasilja, te da je tijelo u vodi bilo od 10 do 14 dana što odgovara vremenu Ognjenovog nestanka"
169 pregleda 0 komentar(a)
Ognjen Rakočević, Foto: Boris Pejović
Ognjen Rakočević, Foto: Boris Pejović
Ažurirano: 16.05.2016. 10:31h

U prostorijama Kliničnog centra Crne Gore u Podgorici, na Odjeljenju za sudsku patologiju, jutros je izvršeno prepoznavanje beživotnog tijela koje je sinoć pronađeno na ušću Morače u Skadarsko jezero. Roditelji su potvrdili da se radi o Ognjenu Rakočeviću (11) iz Podgorice, saopšteno je iz Uprave policije.

"Jutros je takođe, po nalogu državnog tužioca u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici, obavljena obdukcija tijela. Shodno saznanjima koje posjedujemo preliminarni nalaz obdukcije je pokazao da je uzrok smrti utopljenje, da na tijelu nema tragova nasilja, te da je tijelo u vodi bilo od 10 do 14 dana što odgovara vremenu Ognjenovog nestanka", navodi se u saopštenju UP.

Porodica Rakočević preuzela je tijelo dječaka.

Lovočuvar Nikola Ulićević pronašao je juče oko 18:30 časova beživotno dječje tijelo na ušću Morače u Skadarsko jezero. Ulićević je uočio tijelo, koje je plutalo po vodi u mjestu Manastirski Vrbiš.

Ognjen je nestao iz roditeljske kuće u Ulici Vaka Đurovića u Podgorici.

Njega su danima bezuspješno tražili građani, policija, vojska, ronioci...

Nakon pronalaska beživotnog tijela kod restorana “Jezero”, tamo su se uputili pripadnici policije, hitne pomoći i mrtvozornici. Na obalu jezera sinoć je došao i Branko Rakočević, otac dječaka Ognjena.

Policija je obezbijeđivala je prilaze obali kod restorana Jezero.

"Dežurna služba Centra bezbjednosti Podgorica je večeras oko 20.00 časova obaviještena da su dva lica, među kojima je radnik lovočuvarske službe Skadarskog jezera, na ušću rijeke Morača u Skadarsko jezero, u mjestu Manastirski Vrbiš, uočila beživotno tijelo. Na lice mjesta su, odmah po obavještenju, upućeni pripadnici nadležnih službi. Beživotno tijelo za sada nepoznatog lica je obezbijeđeno. Nakon izvlačenja tijela preduzeće se mjere i radnje na identifikaciji, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena", saopšteno je iz Uprave policije.

Oko 22 sata tijelo dječaka je čamcem dopremljeno do restorana "Jezero", gdje ga je pregledala ekipa Hitne pomoći.

Lovočuvar Nikola Ulićević kazao je sinoć da je gotovo siguran da se radi o tijelu nestalog dječaka Ognjena.

“Izašao sam čamcem na jezero, kada sam primijetio tijelo kako pluta u vodi. Izgledalo je kao da pluta lutka. Kada sam prišao vidio sam da se radi o tijelu dječaka i da na njemu nije bilo odjeće”, rekao je Ulićević.

Dodao je da je duvao vjetar, koji je odnosio tijelo tako da je morao da ga prati.

“Da sam se udaljio sa tog mjesta vjerovatno ga ne bih više našao. Pozvao sam telefonom kolegu i obavijestili smo nadležne organe. Prvi je do mene došao kolega”, kazao je Ulićević, koji je bio na vezi i sa sinom Duškom koji ga je čekao na obali jezera.

Ulićević je istakao da je tijelo dječaka čuvao gotovo dva sata dok ga nisu preuzeli istražni organi.

Prema nezvaničnim podacima “Vijesti” iz policije, prve informacije govore da je tijelo dječaka bilo dugo u vodi i da će se uzrok smrti znati najvjerovatnije u toku ponedjeljka kada će biti obavljena obdukcija.

Preporučujemo za Vas