Joga asane: protiv bolova i nervoze

Položaj vodopada idealan je za obnavljanje energije kada nam je to najpotrebnije
164 pregleda 0 komentar(a)
joga asane, Foto: Shutterstock
joga asane, Foto: Shutterstock
Ažurirano: 15.05.2016. 12:52h

Položaj vodopada pomaže kod varikoznih vena i umornih nogu, reguliše krvni pritisak, smanjuje menstrualne bolove, potiče probavu, umiruje, pomaže kod glavobolje, smanjuje napetost i anksioznost. Prema drevnim spisima, koristi se za održavanje vitalnosti cijelog tijela te smanjuje bore i u terapiji nesanice i blagih depresija

Svima nam ponekad treba povlačenje, mjesto i vrijeme za nas same da bismo ponovo napunili baterije i otpustili nakupljeni stres. Položaj vodopada idealan je za obnavljanje energije kada nam je to najpotrebnije.

Lezite na bok tako da zadnjicu postavite što bliže zidu. Okrenite se na leđa te podignite noge na zid. Ruke možete ostaviti pored tijela dlanovima okrenutim prema gore ili ih ispružiti pored glave. Osjetite cijelu kičmu na podu, opustite cijelo tijelo. Noge malo razmaknite i pustite da gravitacija opusti vaša stopala, potkoljenice i bedra. Osjetite kako se trbuh i pluća opuštaju te samo mirno i duboko dišite u pozi. Zatvorite oči.

U položaju možete ostati i do 30 minuta. Prije nego što odlučite da završite, upitajte se je li vaš um nemiran ili je tijelu dosta? Kada izlazite iz položaja, stopala lagano povucite, okrenite se na bok te se nježno prebacite u sjedeći položaj.

Bonus video: