Milenković oduševio na Cetinju: Sjajni ste, a ne kažem to svakoj publici

Milenković se, iako je u prvom trenutku imao sumnje u akustičnost, oduševio prostorom Kraljevskog teatra Zetski dom
75 pregleda 4 komentar(a)
Stefan Milenković, Foto: Kraljevsko pozorište Zetski dom
Stefan Milenković, Foto: Kraljevsko pozorište Zetski dom
Ažurirano: 15.05.2016. 12:28h

Violinista Stefan Milenković nastupio je sinoć u Kraljevskom teatru Zetski dom u okviru MIT festivala 2016.

Publika svih generacija nagradila je svjetski poznatog violinistu nizom aplauza na otvorenoj sceni, ali i gromoglasnim pljeskom na kraju programa kada ga je vraćala na bis nekoliko puta.

“Sama klasika nema potrebu da se menja, ali pristup odnosno prezentacija, definitivno treba. Treba da bude inovativna, svježa, spontana jer se u jednom istorijskom trenutku otišlo u jednu pretjeranu ozbiljnost, sterilnost, mislim da je to odgurnulo jedan dio publike, pogotovo mlađe. Ja osjećam tako, volim kontakt sa publikom, da upoznam publiku za koju sviram i da oni upoznaju mene“, kazao je Milenković.

Milenković se, iako je u prvom trenutku imao sumnje u akustičnost, oduševio prostorom Kraljevskog teatra Zetski dom u kome je izveo koncert, ali i publikom koja ga je sinoć nagradila aplauzima

"Sjajni ste, a ne kažem to svakoj publici. Ovaj prostor je fenomenalan, kada sam ušao u salu nisam mislio da će dobro da zvuči jer ima dosta materijala na stolicama i to sve upija zvuk, ali je akustika fantastična, prosto je zbunjujuće. Intiman je prostor, imate kontakt sa publikom, lijepo je da se napravi spona između scene i auditorijuma. Ljudi su ovdje zaista shvatili ovaj program koji nije lak ni komercijalan jer se radi o recitalu za violinu solo koji se ne radi često, koji je težak i za violinistu i zahtjevan za slušanje, ali reakcija je bila fantastična i to pokazuje da ljudi, ne samo što vole muziku, nego je zaista poznaju i razumijeju“, kazao je nakon koncerta Stefan Milenković.

Iako je bilo predviđeno da program traje oko 60 minuta, koncert je, budući da je publika pozivala Milenkovića na bis tri puta, zaokružen na gotovo sat i dvadeset minuta.

U ponedjeljak, 16. maja, na sceni Kraljevskog teatra gostovaće hit predstava iz Evrope, Danski teatar paolo Nani sa predstavom “ Pismo”.

Bonus video: