Sedam godina robije za silovanje starice

Prema optužnici, on je obljubio staricu 30. oktobra prošle godine, oko 19. časova u jednom prigradskom naselju u Bijelom Polju
139 pregleda 8 komentar(a)
Alija Balijagić, Foto: Jadranka Ćetković
Alija Balijagić, Foto: Jadranka Ćetković
Ažurirano: 14.05.2016. 08:49h

Bjelopoljac Alija Balijagić iz Banjeg sela, osuđen je juče u Višem sudu na sedam godina zatvora zbog silovanja sedamdesetšetogodišnje žene.

Balijagić je tokom suđenja tvrdio da nije počinio djelo za koje se teretio i pričao da je u pitanju namještaljka.

Prema optužnici, on je obljubio staricu 30. oktobra prošle godine, oko 19. časova u jednom prigradskom naselju u Bijelom Polju.

Navodi se da je ušao u njenu kuću, odgrurnuo je iz hodnika, uhvatio za ramena i rekao da se skine.

“Pošto je starica pružila otpor i udarila ga šakom po licu, on je nju udario baterijskom lampom po licu a potom zaprijetio da se skine... Prijeteći joj da će je u protivnom ubiti”, navodi se u presudi.

Objašnjava se da je žena u strahu skinula veš, a da je on je zadigao suknju i uhvatio je rukom preko usta, dok je ona preklinjala da je pusti.

Optuženi, međutim, nije odustao.

Piše da je na izlasku iz njene kuće izvadio nož i zaprijetio: “Nemoj nikom da pričaš, nemoj da prijavljuješ. Ako to ne uradiš neću ti više dolaziti, a ako kažeš doći ću ti usred kuće i zaklaću te”, kazao je Balijagić, a piše u optužnici.

Za Balijagićem je policija tragala nakon prijave starice da je silovao, ali nije odmah uhapšen jer su se čekali rezultati vještačenja.

On je zbog drugog djela teške krađe i nedozvoljenog držanja oružja uhapšen krajem novembra prošle godine.

Tada je iz jedne kuće ukrao oružje, iz policije su saopštavali da je počinio više krađa po rodnom selu, Okladima i Pavinom Polju.

Kada je policija prilazila da ga uhapsi, ispalio je jedan metak iz puške u vazduh.

Balijagić se u istrazi branio da nije nikog pljačkao i da nije ni izlazio iz kuće.

Pravdajući se za ispaljeni hitac, govorio je da je puška opalila slučajno.

Bonus video: